FETÖ operasyonu, 16 gözaltı

FETÖ operasyonu, 16 gözaltı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmalar kapsamında, FETÖ'nün, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki "mahrem hizmetler" yapılanmasına ilişkin 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

TİGRİS HABER - Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı içerisindeki "mahrem hizmetler" olarak adlandırılan yapılanmasına ilişkin soruşturmada, bazı kişilerin örgütün mahrem yapılanmasıyla iltisak ve irtibatlı oldukları belirlendi. Bu kişilerin, Ankara genelinde çeşitli semtlerdeki büfe, bakkal, market gibi umuma açık iş yerlerinde bulunan kontörlü sabit hatları kullanarak sivil imamlarla iletişim sağladıkları ve haberleştikleri tespit edildi.

Bu kapsamda, 1'i mahrem imam, 1'i görevde, 8'i daha önce ihraç veya emekli edilmiş, 6'sı ilişiği kesilmiş askeri personel olmak üzere 16 şüphelinin gözaltına alınmalarına karar verildi.

Şüphelilerin yakalanmasına ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevklerine yönelik işlemlere, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince devam ediliyor. (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.