Figen Yüksekdağ 'Cumhurbaşkanı’na hakaret'ten beraat etti

Figen Yüksekdağ 'Cumhurbaşkanı’na hakaret'ten beraat etti
'Cumhurbaşkanına hakaret' ile yargılanan HDP önceki Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ beraat etti.

TİGRİS HABER - Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki Eş Genel Başkanlarından tutuklu siyasetçi Figen Yüksekdağ bugün “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla açılan davada hakim önündeydi.

Figen Yüksekdağ duruşmadaki beyanında, “Bu siyasi iktidardan umut beslemiyoruz. Umut kadınlardadır, halklardadır. Umut emeğiyle, şerefiyle, haysiyetiyle bu yaşamda var olmaya çalışanlardadır. Biz bu umudu yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Duruşmaya, HDP milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Sevinç Coşkun, Züleyha Gülüm ve Nuran İmir katıldı.

Ne olmuştu?

4 Kasım 2016’dan beri tutuklu bulunan Figen Yüksekdağ, "örgüt yöneticiliği", "örgüt propagandası yapmak", "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "suç işlemeye tahrik" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak” iddialarıyla yargılanıyor.

Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde tutulan Yüksekdağ hakkında açılan ana davanın dosyası 7 ayrı fezlekenin birleştirilmesinden oluşuyor. 92 sayfalık iddianamede, hakkında 30 yıldan 83 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Yüksekdağ’ın, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) içerisindeki faaliyetleri ve kimi siyasi faaliyetleri dosyadaki suçlamalar arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.