Filistinli heyetten Diyarbakır Belediyesi ziyareti

Filistinli heyetten Diyarbakır Belediyesi ziyareti
Filistin ve Kürt halkları arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını geliştirip güçlendirmek amacıyla çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır`a gelen Filistin Alimler Birliği Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hafize İpek`i ziyaret etti.

İpek, Filistin Alimler Birliğinden Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş ile birlikte karşıladı. Büyükşehir Belediyesi'ndeki ziyarette Ali Haydar Bengi Derneği’nin (Hay Der) davetiyle Diyarbakır'a gelen Filistin Alimler Birliği Başkanı Prof. Abdülgani Etemimi Başkan Yardımcısı Müfit Ebu Amse, Genel Sekreter Navaf Tekruri'nin  yanısıra Diay Der Başkanı Zahit Çiftkuran, HAY Der Başkanı Muhammed Seyde ve din adamları da hazır bulundu.

İpek kendilerini Diyarbakır'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ziyaretten onur duyduklarını belirtti. Kürt ve Filistin halklarının pek çok ortak yönü olduğunu söyleyen İpek, Kürt ve Filistin sorununun Ortadoğu'daki en büyük sorunlar olduğunu söyleyerek, "Bu iki sorun çözülmeyene kadar problemler ve mücadele devam edecektir" diye konuştu. İslam alemine de büyük rol düştüğünü anımsatan İpek, İslam adına yapılan zulmün karşısında durulması gerektiğinin altını çizdi. Kürt ve Filistin halkının özgürlük mücadelesi konusunda ortak kaderi yaşadığını söyleyen İpek zamanında Kürt halkının Filistin halkının özgürlüğü için savaşmaya gittiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Şu anda Kürtlerin yaşadığı 4 ülkede de Kürtler zulüm görüyor.  Rojava'da İslam adına çocuklar katlediliyor. İran'da gençler idam ediliyor. Irak'ta kimyasal silah kullanıldı. İslam’a inanan insanların zulüm yapmaması lazım. Kimi duasıyla, kimi yazısıyla, kimi açıklamasıyla Kürtlere yapılan bu zulme dur demeli. İslamiyet zalime karşıdır" diye konuştu.

Prof. Abdülgani Etemimi Filistin halkı olarak Selahaddini Eyyubi'nin torunları olan Kürt halkıyla birlikte olmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Hz. Adem'den bugüne değin hak ve batıl arasında mücadelenin sürdüğünü belirten Etemimi, "Problemlerin çözümü hak dine ve peygamberin sünnetine dönmekle olacaktır" diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.