Finali kaybetti, PFDK'ye takıldı

Finali kaybetti, PFDK'ye takıldı
Muşspor, TFF Nesine 2. Lig Play-Off Bölge Finali’nde Mardinspor şampiyonluğu kaptırmasının ardından şimdi de ağır disiplin süreciyle karşı karşıya kaldı.

Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Muşspor Diyarbakır’da oynanan Mardin 1969 Spor karşılaşması sonrası yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu PFDK'ye sevk ettiğini açıkladı

Karşılaşmada tribünlerden sahaya yabancı madde atılması, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması, belgelerin haksız kullanımı ve talimatlara aykırı hareket gerekçeleriyle Muş temsilcisi Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

TFF Muşspor’u 5 maddeden PFDK sevk etti

TFF’den yapılan açıklamada, Muş Spor Kulübü’nün; “Saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi,

“Merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle 49. maddesi,

“Belgelerin haksız kullanımı” nedeniyle 47. maddesi,

“Talimatlara aykırı hareket” nedeniyle ise 46. maddesi ile Yayın Talimatı’nın 12/1 maddesi kapsamında PFDK’ya sevk edildiği bildirildi.

Öte yandan kulüp görevlisi Samet Samuk hakkında da disiplin işlemi başlatıldı. Açıklamada Samuk’un, “talimatlara aykırı hareket”, “sportmenliğe aykırı davranış” ve “belgelerin haksız kullanımı” gerekçeleriyle 36. maddesi gereğince 12 Mayıs 2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildiği ifade edildi.

Final maçının ardından gelen bu disiplin sevkleri sonrası gözler şimdi Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun vereceği karara çevrildi.

whatsapp-image-2026-05-12-at-22-29-03.jpeg

whatsapp-image-2026-05-12-at-22-29-02.jpeg

whatsapp-image-2026-05-12-at-22-29-04.jpeg

whatsapp-image-2026-05-12-at-22-29-01.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.