“Fırtına Rıza” tarlada hazırladığı parkurda yarışmaya hazırlanıyor

“Fırtına Rıza” tarlada hazırladığı parkurda yarışmaya hazırlanıyor
Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Ziyaret Mahallesinde yaşayan "Fırtına Rıza" lakaplı Rıza Aslan, özel bir televizyon kanalında yayınlanan yarışmaya, tarlada hazırladığı parkurda çalışıyor.

Aslan, hayalini kurduğu yarışma için her gün sabah ve akşam 6 kilometre koşu yapıyor, günde yedi saat çalışıyor. Aslan, tarlada kurduğu parkurda çalışma yaparken onu izleyen mahalle sakinleri de alkışlarla destek veriyor.

Yıllardır bu yarışmaya katılma hayali kurduğunu belirten Rıza Aslan (27), yarışmaya kurduğu parkurda hazırlandığını söyledi.

p.jpg

“Yarışmaya köyde hazırlanıyorum”

Aslan, "Kendime güvenim var. Zorluklarla mücadele ederek insan hayaline ulaşabilir. Yarışmaya köyde hazırlanıyorum. Burası doğal ortam. Parkurda, araba lastiği, traktör römorku, kültivatör kullandım, havuz kazdım. Tankerle su getiriyorum. Bu şekilde parkuru kurdum. Yap boz şeklinde yaptım. Bir hedefim var ve ona yönelik çalışıyorum. Katılırsam yarışmanın hakkını vereceğime inanıyorum. İddialıyım." şeklinde konuştu.

Yarışmada Diyarbakır'ı temsil etmek istediğini anlatan Aslan, mahalle sakinlerinin desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

pp-005.jpg

Mahalleli ona inanıyor

Fırat Aslan'ın ağabeyi Harun Aslan, kardeşini desteklediklerini belirtti.

ppp-004.jpg

Yarışmaya katılarak Diyarbakır'ı temsil etmesini istediklerini belirten Aslan, "Biz ona 'Fırtına Rıza' diyoruz. İnşallah hayalleri gerçekleşir." dedi.

ppppp.jpg

Mahallede yaşayan vatandaşlardan Eşref Ekin de, Aslan'ın büyük bir heves ve azimle çalıştığını dile getirerek, onu desteklediklerini aktardı. (AA) 

ppppppp.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.