FLAŞ...FLAŞ..FLAŞ...Tahir Elçi dosyası Adalet Bakanlığında

FLAŞ...FLAŞ..FLAŞ...Tahir Elçi dosyası Adalet Bakanlığında
Diyarbakır Barosundan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e kritik ziyaret.

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Önemli konuların ele alındığı ziyarete Tahir Elçi cinayeti ile ilgili hazırlanan  rapor damgasını vurdu. Ziyarete ilişkin Tigris Haber'e konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili İngiltere'den gelen raporun bir örneğini Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e verdiklerini söyledi.

BAKAN GÜL: İLGİLENECEĞİM

Aydın şunları söyledi,"Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Bakan Gül'e nezaket ziyaretinde bulunduk. Çok güzel ve verimli bir görüşme oldu. Ziyaret vesilesiyle birçok konuyu ela aldık. Tabi ziyaretin bizler için en önemli olan kısmı Tahir Elçi cinayetiyle ilgili kısmıydı. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta Elçi cinayetiyle ilgili İngiltere'den bir rapor geldi. Raporu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sunduk. Bugün de Elçi dosyanın bir örneğini sayın Bakan'a sunduk. Bakan bey rapora bakacaklarını ve konuyla ilgileneceklerini söyledi" ifadelerini kullandı.

YÖNETİM TAM KADRO KATILDI

Bakan Gül ile yapılan ziyarete, Baro Başkanı Cihan Aydın'ın yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri Gazal Bayram Koluman, Ömer Şeran, Fırat Üger, Keziban Yılmaz, Özgür Yılmaz Biçen, Mehmet Akbaş, Tevfik Karahan ve Erhan Aytekin katıldı. Toplantıya ayrıca Bakan yardımcısı Yıldız Seferinoğlu'da katıldı.

RAPOR ÖNCE SAVCILIĞA VERİLMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta  Tahir Elçi anmasında konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı avukat Cihan Aydın, öldürülen Tahir Elçi soruşturmasında, İngiltere'nin Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Bölümü'nden bilimsel rapor aldıklarını belirterek "Bizim açımızdan bu saatten sonra, bilimsel verilerle desteklenmiş, bir ve birden fazla fail var. Dolayısıyla Cumhuriyet savcısından bu rapor doğrultusunda failleri çağırıp derhal şüpheli olarak ifadelerini almasını ve bu kişilerin tutuklanmasını talep edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.