Fotono-21 Fotoğraf Derneği ‘nden engellilere drone eğitimi

Fotono-21 Fotoğraf Derneği ‘nden engellilere drone eğitimi
Diyarbakır’da Fotono-21 Fotoğraf Derneği, engelli vatandaşların ulaşamadıkları yerlerin video ve fotoğraf çekimi sorununu, drone eğitimi vererek ortadan kaldırdı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın ve bölgenin birçok tarihi yerini fotoğraflayan Fotono-21 Fotoğraf Derneği, bu sefer sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Engelli vatandaşlar, fotoğraf ve video çekmek isteyip de ulaşamadıkları yer sorununu çözmek için Fotono-21 Fotoğraf Derneğine talepte bulundu. Dernek başkanı ve üyeler, 10 kişilik engelli grubunu 3 haftalık drone eğitimine aldı. Engelli vatandaşlar, 3 haftalık drone eğitimiyle sorunlarını çözdü. Engelli vatandaşlar, başta Sur ilçesinde bulunan İçkale’de çekimler yaparak sivil havacılık kuralları çerçevesinde eğitimlerini tamamladı.

foton21-engelli-drone.jpg

"Talep olursa eğitimleri vermeye devam edeceğiz"

Fotono-21 Fotoğraf Derneği üyesi ve eğitmen Veysi Arcagök, eğitime 7 Kasımda başladıklarını, toplamda 3 haftalık program gerçekleştirdiklerini söyledi. Diyarbakır Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü Başkanı Erol Taş’tan böyle bir talep geldiğini aktaran Arcagök, “Çoğu yere ulaşamıyorlar. Bir yere gittikleri zaman hem görme hem de fotoğraf çekme şansı olmuyor. Bu eğitimi vermemizin amacı onların gittikleri yerlerde çok rahat bir şekilde, herhangi bir engele takılmadan fotoğraf ve video çekebilmeleriydi. Bunu da başardık. Toplamda 10 kişi bizden eğitim aldı. Şu an bu 10 kişi herhangi bir alana gittiği zaman sivil havacılık kuralları çerçevesinde hiçbir engele takılmadan görüntü ve video çekebilecekler. Kendi başlarına drone kullanabilirler, bir problem kalmadı. Bu da bizim bir sosyal sorumluluk projemizdi, eğitimlerimizi tamamladık. Eğer tekrar bir talep olursa drone eğitimleri vermeye devam edeceğiz” dedi.

foton21-drone-engelli.jpg

Diyarbakır Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Erol Taş ise engellerinden dolayı tarihi ve kültürel mekanları göremediklerini söyledi. Taş, “Drone eğitimi aldık, bundan sonra göremediğimiz mekanları drone ile fotoğraflayabileceğiz. Hafta da iki gün, günde iki saatlik bir eğitim serüvenimiz oldu. Bu süreçte drone ile alakalı, uçuş eğitimiyle alakalı bilmediğimiz birçok şeyi öğrenmiş olduk” şeklinde konuştu. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.