VİDEO - Fuarda Erbil-Diyarbakır dostluğu

VİDEO - Fuarda Erbil-Diyarbakır dostluğu
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Mezopotamya Fuarcılık işbirliğiyle 15. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılışında konuşan Erbil Valisi Omad Hoşnav, boynuna Amedspor atkısı astı, büyük alkış aldı.

Mehmet Türk-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezindeki fuara Erbil Valisi Omad Hosnav, DEM Partinin Diyarbakır Van ve Mardin Eşbaşkanları da katıldı. Erbil Valisi Omad Hoşnav, DEM Parti Diyarbakır büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Serra Bucak, Doğan Hatun, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş başkanları Ahmet Türk, Devrim Demir, Van Büyükşehir eşbaşkanları Abdullah Zeydan, Neslihan Şedal da katıldı.

fuarda-acilis-erbil-valisi-dogan-hatun-2.jpegAmedspor atkısı

Boynuna Amedspor atkısı takarak kürsüye çıkan Erbil valisi Hoşnav, Kürtçe yaptığı konuşmada Erbilsporun kötü bir sezon yaşadığını belirterek, "Erbilspor bizi çok üzdü ama Amedsporun aldığı başarı bizi fazlasıyla memnun ve mutlu etmiştir. Amedsporun başarısı Kürdistan'daki bütün şehirlerde büyük coşkuyla kutlandı. Recep Tayyip Erdoğan'ın Erbil ziyareti sırasında çok önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Ben de o toplantılara bizzat katıldım, Türkiye ile birlikte çok güzel ve kıymetli konularda görüş alışverişinde bulunduk. İki ülke arasında sağlam ve dostane ilişkiler her iki ülkenin şehirlerine de olumlu yansıdığını bu gelişimde yine fark ettim. Yeni sınır kapılarıyla her iki tarafın çok daha rahat ticaret yapmasının önünü açmış olacağız. En yakın zamanda uçuşlar meselesini çözmüş olacağız" ifadelerini kullandı. Hoşnav, konuşmasını yaptığı sırada yeşil kırmızılı Amedspor atkısını boynuna aşması izleyiciler arasında alkışlandı.

fuarda-acilis-erbil-valisi-dogan-hatun-4.jpeg

Şehri ayağa kaldıracağız

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, konuşmasını Kürtçe yaptı. Protokolü selamladıktan sonra kendilerini bu göreve getiren halka teşekkür etti. Kayyumun büyük bir tahribat yarattığına dikkat çeken Hatun, hep birlikte çalışarak bu şehri ayağa kaldıracaklarını söyledi. Hatun, Aynı şekilde Mardin ve Van eşbaşkanları ile konuştuklarını ve ortak hareket etme kararı verdiklerini söyledi.

Mezopotamya çok bereketli olduğunu Dicle ve Fırat nehirlerinin bin yıllardır kurumadığını, suyun hep aktığını ve Diyarbakır’da da her dönem yaşamın devam ettiğini ifade eden Hatun, "Bu topraklar çok kutsal. Keşke devlet yetkilileri burada olsaydı da birlikte ortak çözümler üretip küresel krize çözüm bulsaydık" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.