Galeria müteahhitlerine 22 yıl hapis istemi

Galeria müteahhitlerine 22 yıl hapis istemi
Diyar Galeria müteahhitlerine 22 yıl 6’şar ay hapis istemiyle dava açıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame 11. Ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edilirken, 20 şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Maraş merkezli depremde yıkılan ve 89 kişinin yaşamını yitirdiği Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Diyar Galeria’ya ilişkin iddianame hazırlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müteahhitler Sedat Eser, Mehmet Şirin Yiğit, Şeyhmus Yiğit, inşaat mühendisi fenni mesul Tevfik Demir ile haklarında yakalama kararı bulunan M. E, H. M. Y. ve İ. H. Y.’nin “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma” suçundan ayrı ayrı 22 yıl 6'şar aya kadar hapsi istendi. İddianamede, binada sonraki süreçte yapısal değişiklikler yaptıkları öne sürülen ve olayda kusuru bulunduğu iddia edilen Bahattin Yıldırım, Ender Tazgel, Mehmet Tazgel, Muhammed Aziz Kadri Özyıldız, Nihat Yıldırım, Rojhat Şenyiğit ve Selahattin Özyıldız'ın aralarında olduğu 20 şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına kararı verildiği kaydedildi.

Bilirkişi raporuna yer verildi

Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, bilirkişi raporuna işaret edilerek, rapordaki şu bölüme yer verildi:

“Binanın yapı ruhsatlarının gerekli ekleri olan mimari, statik betonarme ve tesisat projeleri tam olmadan düzenlenmiş olması, temel üstü vizesi alınmadığı halde inşaata devam edilmesi, binada yapılan mühürleme sonrası resmi izin olmadan inşaata devam edilmesi, ruhsat eki projelere uygun olarak yapılmaması, mevcut beton ve donatı özelliklerinin 1995 tarihli ek onaylı statik betonarme projede öngörülen beton sağlamamasından fenni mesulün ve müteahhitlerinin sorumlu olduğu görüş ve kanaatlerine varılmıştır.”

Bilinçli taksirden ceza istemi

Şüphelilerin yıkıma neden olan imalattan sorumlu oldukları, görev ve yükümlülüklerini yerine getirmedikleri, mesleki bilgi, birikim ve tecrübe dikkate alındığında öngörülebilen netice bakımından dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı hareket ettikleri tespit edildiği vurgulanarak, şüphelilerin “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma” ayrı ayrı cezalandırılmaları istendi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.