Garzan Çay'ı üzerinde yöresel sallarla tür düzenlendi

Garzan Çay'ı üzerinde yöresel sallarla tür düzenlendi
Batman'ın Kozluk ilçesinde yüksek dağlar arasında bulunan Garzan Çayında yöresel yöntemler ile yapılan sallarla muhteşem doğa arasında çay üzerinde tur düzenlendi.

TİGRİS HABER - Kozluk ilçesinde bağlı 3 bin rakımlı Mereto Dağı eteklerinde bulunan Akçakışla ve Yenidoğan köyleri arasında yer alan Garzan Çayı üzerinde yöresel sallarla düzenlenen tekne turu ile gezintiye katılan vatandaşlar, muhteşem doğa arasında kuş cıvıltıları sesi eşliğinde berrak su üzerinde yaklaşık 7 kilometre alanda gezintiye katılarak hoş vakit geçirdi.

garzan-cayinda-salla-nehir-turu3.jpg

Tura ev sahipliği yapan Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, Garzan Çay'ı üzerinde turizmi canlandıracak faaliyetlerin çeşitlendirilmesi,

garzan-cayinda-salla-nehir-turu2.jpg

daha büyük tur tekneleriyle gezi planlamaları yapılması hususunda kurum amirleri, köy muhtarları ile görüşmeler ve planlamalarda bulunduklarını söyledi.

garzan-cayinda-salla-nehir-turu1.jpg

Kaymakam Güngör, tekne turu faaliyetlerinin bölge turizmine getireceği katkılarla ilgili çalışmalar yapılmasını ve baraj gövdesi dışında kalan çay üzerinde bot ve kanolarla rafting sporu yapılması yönünde çalışmalara başlanması için de planlama yapılmasını istedi. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.