Gazeteci Kadri Kaya hayatını kaybetti

Gazeteci Kadri Kaya hayatını kaybetti
Kapatılan DİHA'nın kurucularından Kadri Kaya, yaşamını yitirdi. Kaya, kanser tedavisi görüyordu.

Tigris Haber- Kapatılan DİHA'nın kurucularından Kadri Kaya, yaşamını yitirdi. Kaya, kanser tedavisi görüyordu.

 
 Kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kapatılan Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) kurucularından gazeteci Kadri Kaya hayatını kaybetti.


Kanser tedavisi gören gazeteci Kadri Kaya, bugün yaşamını yitirdi. KHK ile kapatılan DİHA’nın kurucularından olan Kaya, ajans kapatılana kadar Diyarbakır Temsilciği görevini yürüttü.

HDP’nin Twitter hesabından, Kadri Kaya için taziye mesajı paylaşıldı. Mesajda, “Hayatı ve mücadele çizgisiyle özgür basın geleneğine büyük katkılar sunan, DİHA’nın kurucularından mamoste Kadri Kaya’nın ölüm haberini almanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesinin, özgür basının ve halkımızın başı sağ olsun” denildi.

Gazeteci Hüseyin Aykol da “Kadri Kaya Hoca’nın ‘öğrencisi’ olmak, insanın çocuklarına ve hatta torunlarına anlatacağı en güzel en onurlu anısıdır” mesajını paylaştı. HDP Mardin Milletvekili Pero Dundar da Kaya için başsağlığı mesajı yayınladı.

@HDPgenelmerkezi

 Hayatı ve mücadele çizgisiyle özgür basın geleneğine büyük katkılar sunan, DİHA'nın kurucularından mamoste Kadri Kaya'nın ölüm haberini almanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesinin, özgür basının ve halkımızın başı sağolsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.