Gazeteci Oyman: Arkadaşlarımız hala içeride hani özgürlük?

Gazeteci Oyman: Arkadaşlarımız hala içeride hani özgürlük?
"Bu kadar arkadaşımız hala içerideyken bizim bırakılmamız özgürlük olarak nitelendirilemez"

Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle yargılandığı "Kürt Basın" davasının bugünkü duruşmasında 2 gazeteci arkadaşı ile birlikte tahliye edilen Özgür Gündem gazetesi editörü Ayşe Oyman, "Bu kadar arkadaşımız hala içerideyken bizim bırakılmamız özgürlük olarak nitelendirilemez" dedi.


İSTANBUL - "KCK Basın" davası adı altında, suçlama konusu yapılan gazetecilik faaliyetleri nedeniyle yargılanan Kürt gazetecilerden Dilek Demiral, Sibel Güler ve Ayşe Oyman, davaya bakan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi ara kararıyla mevcut delil durumu ve tutukluluk sürelerini göz önüne alınarak bugün tahliye edildi. Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) meşruiyetini yitirdiğini gerekçesiyle Adalet Bakanlığı ve İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçeyle bildirimde bulunarak duruşmaya katılmayan gazeteciler, haklarında verilen tahliye kararlarını radyodan dinledi. Verilen tahliye kararları ile birlikte, kaldıkları Bakırköy Kadın Cezaevi'ndeki işlemleri akşam saatlerine kadar tamamlanan Dilek Demiral, Sibel Güler ve Ayşe Oyman, cezaevinden serbest bırakıldı. Tahliye olan gazetecileri, cezaevi kapısı önünde bekleyen arkadaşları alkışlarla karşıladı. Gazeteciler, kendilerini bekleyen arkadaşları ile kucaklaştı. 

Özgür Gündem gazetesi editörü Ayşe Oyman, serbest bırakılmaları sonrası yaptığı ilk açıklamada, mahkemenin verdiği tahliye kararını değerlendirdi. Verilen kararın yarım bir karar olduğunu, adaletli olmadığını belirten Oyman, geride birçok tutsak bıraktıklarını ve bunların içinde çok ağır olan hasta tutsakların olduğunu vurguladı.

gazeteci-oyman-2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.