Gazetecilerin yargılanması ikinci günde devam ediyor

Gazetecilerin yargılanması ikinci günde devam ediyor
Diyarbakır merkezli yürütülen soruşturma kapsamında 8 Haziran 2022’de gözaltına alınan ve 16 Haziran’da tutuklanan 18 gazetecinin duruşması ikinci günde devam ediyor.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkezli yürütülen soruşturma kapsamında 8 Haziran 2022’de gözaltına alınarak tutuklanan ve daha sonra 3 serbest bırakılan, 15’inin ise tutuklu yargılandığı davanın duruşması ikinci günde devam ediyor.

Davada, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç, Xwebûn Gazeteci Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş, gazeteciler Zeynel Abidin Bulut, Ömer Çelik, Mazlum Doğan Güler, İbrahim Koyuncu, Neşe Toprak, Elif Üngür, Abdurrahman Öncü, Suat Doğuhan, Remziye Temel, Ramazan Geciken, Lezgin Akdeniz ve Mehmet Şahin tutuklu yargılanıyor. Esmer Tunç, İbrahim Bayram ve Mehmet Yalçın'ın ise tutuksuz yargılanıyor.

Dün görülen duruşmada, gazeteciler Serdar Altan, Mehmet Ali Ertaş, Zeynel Abidin Bulut, Mehmet Şahin savunma yaparak, mesleki faaliyetlerden dolayı yargılandıklarını belirtti. Mesai saati bitimine kadar savunmalarının bitmemesi üzerine bu gün devam edecek duruşmada, savunma yapan gazetecilerin ve avukatların savunma yapması bekleniyor.

Savunmanın ardından mahkemenin tutukluluk değerlendirmesi yapması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.