Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yeni başhekim

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yeni başhekim
Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine atanan Doç. Dr. İhsan Solmaz, görevini eski Başhekim Öden’den devraldı. Bismil’li olan Solmaz, Dahiliye uzmanı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine atanan Doç. Dr. İhsan Solmaz; vekâleten Başhekimlik görevini yürüten Diyarbakır İli Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Süleyman ÖDEN’den devralarak görevine başladı.

Doç.Dr. İhsan SOLMAZ Kimdir?

Doç.Dr. İhsan Solmaz; 1984 Bismil doğumlu. İlk orta lise eğitimini Bismil’de tamaladıktan sonra Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. 2008 yılında tıp fakültesinden mezun oldu. Siirt ve Ergani’de mecburi hizmetini yaptı. 2011-2015 yıllarında Dicle Üniversitesi Dahiliye alanında ihtisas tamamladı. 4 yıl boyunca Siverek Devlet Hastanesinde mecburi hizmetini yaptıktan sonra 2019 Yılında Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine tayin istedi. 2021 yılında Doçentlik ünvanını almaya hak kazandı. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Sorumlusu olarak görev yapan Solmaz, 25.12.2023 tarihi itibari ile Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine Başhekim olarak atandı. Ayrıca Güneydoğu İç Hastalıklar Derneği Başkanı olan Solmaz, evli ve 3 çocuk babasıdır.(Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.