Gelecek Partili Altaç: Bağlar Sur olmasın

Gelecek Partili Altaç: Bağlar Sur olmasın
Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, merkez Bağlar İlçesi’nde yapılması düşünülen kentsel proje çalışmaları kapsamında vatandaşı ziyaret ederek görüşlerini aldı.

TİGRİS HABER -  Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Partisinin Bağlar İlçe Başkanı Ramazan Delidolu ile birlikte Kaynartepe Mahallesi’ne giderek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. 

Faydası olmayacak

Vatandaşlarla birlikte Bağlar’da yapılması düşünülen kentsel çalışmalarını değerlendiren Altaç yaptığı açıklamada, “Altyapı sorunu, maliyet belirsizliği, bilgi eksikliği, cevap bekleyen birçok soru ve hazırlığı yapılmayan birçok konu var. Bu nedenle Kentsel dönüşüm kararnamesinin Kaynartepe Mahallesi’ne faydasının pek olmayacağını düşünüyorum. Vatandaşların bu konu ile ilgili beklentilerini ve taleplerini almak, olabilecek sıkıntıları konuşmak için ziyaret gerçekleştirdik. Gördüğümüz şu ki bu kararnamenin çok eksik yanlarının olduğunu gördük. Kaynartepe deyip geçmeyeceksin. Çok ciddi bir nüfusu var. Bence bu kararnamenin Kaynartepe’ye faydası olmayacak. Benim gördüğüm ve şuan ki yaşadığımız diyalogdan sonra bunu çok net olarak gördük. Çünkü bunun altyapısı yok. Bütçesi belli değil. Bunun bir filibite çalışması yok. Bu vatandaşın kafasında çok ciddi soru işaretleri oluşturmuş. Önümüzdeki süreçte burada olabilecek bir kentsel dönüşüm çalışmasından sonra vatandaş nasıl geçinip barınacak? Bunlarla ilgili çok ciddi bilgi eksikliği var. Vatandaş inanmıyor” diye konuştu.

Sur’da insanlar kamulaştırma parasını alamadı

‘Tüm çabalarımız Sur mağdurlarına ek olarak Kaynartepe mağdurları oluşmasın’ diyen Altaç, “Tabi bir de Sur olayı var. Yaklaşık 4 yıldır bir arpa yolu aşama kaydedemedik. Vatandaşlar halen evlerini alamadılar. Hatta kamulaştırma paralarını alamadılar. En son aldığımız bilgiler. Sur ilçemizde vatandaşın Çevre Şehircilik Bakanlığıyla yapmış olduğu sözleşmenin şartları bile yerine getirilmemiş. Şuan da muhatap yok. Şimdi siz Kaynartepe ile ilgili böyle bir karar aldığınıza zaman onun muhatabı kim olacak, kentsel dönüşüm nereden başlayacak, yıkımlar nasıl olacak, vatandaşa yıkım öncesinde ve sonrasında nasıl bir imkân tanınacak? Bunlar çok ciddi muamma.  Onun için bu proje gerçek manada bu bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak bir çalışma değil. Çok net söylüyorum” iddiasında bulundu.

Vatandaş mağdur olmasın

Başkan Altaç, sözlerine şöyle devam etti“ Eğer burada Diyarbakır’a katkı yapmak istiyorsa hükümet, Bağlar’ın tamamıyla ilgili mastır bir plan çalışması yapılır ve bununla ilgili gerek konut gerek iş yeri gerek geçim gerek kira yardımı bunun bütün hukuki alt yapısı maddi anlamda bütçesi hazırlanır. Ondan sonra karar açıklanır ya da uygulanır. Bu bahsettiğim hiçbir hazırlık yok. Onun için vatandaşımızın bu hususla ilgili mağdur olmasını ya da Sur’da yaşananların burada da yaşanmasını asla kabul etmeyiz. Gelecek Partisi olarak bütün kadrolarımızla bunun önünde duracağız. Burada binlerce insan yaşıyor ve hepimizin çok sağlıklı karar alması gerekiyor. Hiçbir vatandaşımızın burada mağdur olmasına asla izin vermeyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.