Gelecek Partisi: Diyarbakır’da pandemi sürecinde kamu görevlileri ne yapıyor?

Gelecek Partisi: Diyarbakır’da pandemi sürecinde kamu görevlileri ne yapıyor?
Gelecek Partisi Diyarbakır İl yönetimi, Diyarbakır’da koroavirüs vakalarındaki artışa dikkat çekerek yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Diyarbakır’da pandemi sürecinde kamu görevlileri ne yapıyor?" denildi.

Foto: Arşiv

TİGRİS HABER - Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin yetersiz olduğu ifade edilen açıklamada: “Kamuoyuyla paylaşılan verilerde reel veriler göz ardı edilmekte ve kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir. Maske takmayanlara İdari Para Cezası uygulamaktan öteye herhangi bir önlem almak yerel idarecilerin aklına gelmemektedir” ifadesine yer verildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Süreç ciddiyetten uzak bir şekilde yürütülüyor”

“Çin’de başlayıp tüm Dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs salgını ülkemizdeki varlığını önemli ölçüde devam ettirmektedir. Hükümetin bu salgını önlemek adına bugüne kadar almış olduğu kararlar incelendiğinde sürecin ne kadar ciddiyetten uzak bir şekilde yürütüldüğü ortaya çıkacaktır. Ülkemiz henüz salgın tehdidi altında iken, Turizm sektöründen kaynaklı salt ticari kaygılar güdülerek, ciddi oranda Covid-19 vakası görülen ülkelere dahi dış hat uçuşları açıldı. Yine salgına ilişkin verilerin düşüşte olduğu algısının oluşturulduğu ancak salgına ilişkin kaygı verici haberlerin geldiği bir süreçte LGS ve TYT-AYT sınavları yapılmış, milyonlarca öğrenci salt Turizm sektöründen beklenen gelir yüzünden Covid-19 salgını tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmışlardır.

“İdarecilerin vakalara ilişkin herhangi bir önlem aldığını görmedik”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA, 01.07.2020 tarihinde Bilim Kurulu toplantısını müteakip yaptığı açıklamada bazı illerde Covid-19 vakalarında ciddi artışların olduğunu ve bu iller arasında Diyarbakır’ımızın da bulunduğunu açıklamıştır. Uzun bir süredir yoğun vakaların bulunduğu İlimizde, son dönemde vaka sayılarında çok ciddi artışlar olmasına rağmen İdarecilerin buna ilişkin herhangi bir önlem aldığını göremedik. Zira Yoğun Bakım üniteleri bu süreçte yetersiz kalmakta, birçok pozitif vaka hastanelerde yer bulunamadığı için evlerine gönderilmekte, evlerine gönderilen pozitif vakaların da takibi yapılmamaktadır. Ancak Kamuoyuyla paylaşılan verilerde ise bu reel veriler göz ardı edilmekte ve kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir.

“Yerel İdarecileri göreve çağırıyoruz”

Maske takmayanlara İdari Para Cezası uygulamaktan öteye herhangi bir önlem almak yerel idarecilerin aklına gelmemektedir. Gelecek Partisi Diyarbakır İl Yönetimi olaraksürecin gidişatından kaygı duyduğumuzu belirtiyor, bir an önce salgının önüne geçilmesi adına alınması gereken tedbirleri alması için gerek Hükümet Yetkililerini gerekse de Yerel İdarecileri göreve çağırıyoruz.” (Haber Merkezi)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum