Gelecek Partisi’ne 'kamu presi'

Gelecek Partisi’ne 'kamu presi'
Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, partisinin teşkilatlanma çalışmalarının devam ettiğini, 15 ilçede örgütlendiklerini ve Ağustos ortasında il kongresini toplayacaklarını söyledi.

Ali Abbas Yılmaz / Özel

TİGRİS HABER - Altaç, Gelecek Partisi’nin teşkilatlanma çalışmaları sırasında yaşadıkları zorlukları belirtirken, “Zaman zamam özelikle de kamuda görev yapan bürokratların teşkilatlanma sürecinde çok ciddi pres yaptığını biz yaşadık. Bazı arkadaşlarımızın arandığı, bazılarının görev almaması, ticari ve diğer ilişkilerinden sıkıntıya girebilecekleri yönünde üstü kapalı mesajlar gitmiş. Ama buna rağmen biz 15 ilçemizde teşkilatlanmamızı sağladık. Üst düzey kamu görevlileri partimizde görev almak isten bazı arkadaşlarımıza partimizde “ Neden görev alıyorsunuz? Başka işiniz mi yok” maalesef hiç olmayacak şekilde tutum sergilenmiş” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, partisinin teşkilatlanma çalışmaları ve çalışmalar sırasında karşılaşılan zorluklara ilişkin Tigris Haber’e konuştu.

‘AĞUSTOS’UN ORTASI GİBİ DE İL KONGREMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

Diyarbakır’ın ilçelerinde teşkilatlanma çalışmasının devam ettiğini belirten Altaç, şöyle konuştu: “Türkiye geneli 63 İlin İl Başkanlığının ataması yapıldı. Teşkilatlanma süreci devam ediyor. Bu teşkilatlanmayla birlikte kongreler süreci başladı. Biz haftaya il kongrelerimizi yapacağız. Şimdiye kadar 15 ilçemize atama yapıldı. Ayın 14 ile 24’ü arasında 8 ve ya 9 ilçemizin kongresini yapacağız. Şuan da bir iki ilçemiz tarihle ilgili tam net tarih alamadık. Çok büyük bir ihtimalle Ağustos’un ortası gibi de İl Kongremizi gerçekleştireceğiz. Daha sonrada sahadaki çalışmaları ekibimiz ve arkadaşlarımızla birlikte takip edeceğiz. Genel Başkan Yardımcımızın Diyarbakır’a bölgeye ziyareti hem bölgedeki genel siyasi atmosferi görmek hem de teşkilatlanma ve çalışmaları görmek. Burada gündemle ilgili olan hususları değerlendirmek anlamında kentte geldi. Son derece verimli bir ziyaret oldu. Partimizin gerek bölgesel gerek Türkiye genelinde yaşanan sorunlara çok net ve çözüm önerilerini içerecek şekilde açıklama yaptılar.”

‘VATANDAŞIN GÜNDEMİNDE SİYASETTEN ÇOK GEÇİM VAR’

 Kentin sorunlarına çözüm üretecek bir teşkilatlanma yapısı oluşturmaya gayret ettiklerine vurgu yapan Altaç, şunları ifade etti: “Biz Diyarbakır’da inanıyorum yerel yaşanan problemlerin birçoğuna çözüm üretecek kadro yapısına sahibiz. Önümüzdeki dönemlerde de hemşerilerimize bu çözüm önerilerini paylaşacağız. Biz, çocuklarımıza Diyarbakır’ın daha yaşanılabilir, huzurlu, kalkınabilir ekonomik ve sosyal olarak kalkınmış bir şehir emanet etmek istiyoruz. Şu anda vatandaşın gündeminde siyasetten çok geçim var. İşsizlik var. Türkiye’nin mevcut ekonomik problemleri var. Pandemi süreci var. Fakat bunlara rağmen gittiğimiz her ortamda Türkiye siyasetine yeni bir soluk aldırdığımızı, nefes aldırdığımızı Türkiye’nin kutuplaştırmadan gerginliklerden biran önce arınması gerektiğine ilişkin vatandaşlarımız, hemşerilerimiz düşüncelerini bizlerle paylaşıyor. Bu yönden bir talepte var. Bizimde Gelecek Partisi olarak var olma sebebimiz bu. Türkiye yeterince gerginliklerden ve ötekileştirme politikalarından mağduriyetler yaşadı. Biz bunun daha fazla devam etmesini ve ya daha çok tahrip edilmesini istemiyoruz. Gelecek Partisi olarak bu tür hususlarla ilgili vatandaşların taleplerini dikkate alıyoruz.”

‘EĞER SORUN VARSA DA KENDİLERİNİN MAHSULÜDÜR’

Ülkede yaşanan sorunlardaki sorumluluğun iktidar partisine ait olduğunu dile getiren Altaç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Türkiye’de muhalefet partisiyiz. 7 aydır partimizin kuruluşu gerçekleşti ve teşkilatlanmış bir partiyiz. Bizim şu andaki duruşumuz şu; Türkiye’deki mevcut sorunların yaşanması ve devam etmesinin tek sebebi iktidar partisidir. Çünkü Türkiye’yi kendileri yönetiyor. Eğer sorun varsa da kendilerinin mahsulüdür. Burada bunları tartışırken sadece dilendirmekle olmuyor. Biz Gelecek Partisi olarak yaşanan sorunları nasıl çözeceğimizi vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Burada eğer iktidar partisi Türkiye’nin sorunlarını çözme yönünde bir irade geliştirse biz bunu memnuniyetle karşılarız. Ama hatasında ve yanlışında ısrar ederse bu iktidar partisi de olsa başka bir parti de olsa Türkiye’nin geleceği için halkın genel menfaatleri için her türlü yanlışın karşısında olacağız. Bu anlamda biz iktidar partisi Türkiye’yi yöneten sorumluluk anlamında tek partidir. Bu partinin yanlışlarının devam etmemesi yönünde muhalefet partileri olarak hepimizin üzerine sorumluluk düşüyor. Bunu vatandaşa ne kadar çok aktarsak, vatandaşı ne kadar çok aydınlatırsak emin olun ki Türkiye siyaseti de sorunları çözümüne katkı sağlayacaktır.”

‘KAMUDA GÖREV YAPAN BÜROKRATLAR TEŞKİLATLANMA SÜRECİNDE ÇOK CİDDİ PRES YAPTI’

Gelecek Partisi’nin teşkilatlanma çalışmalarını yürütürken karşılaştıkları zorluklara değinen Altaç, şu ifadeleri kullandı: “ Zaman zamam özelikle de kamuda görev yapan bürokratların teşkilatlanma sürecinde çok ciddi pres yaptığını biz yaşadık. Bazı arkadaşlarımızın arandığı, bazılarının görev almaması, ticari ve diğer ilişkilerinden sıkıntıya girebilecekleri yönünde üstü kapalı mesajlar gitmiş. Ama buna rağmen biz 15 ilçemizde teşkilatlanmamızı sağladık. Üst düzey kamu görevlileri partimizde görev almak isten bazı arkadaşlarımıza partimizde “ Neden görev alıyorsunuz? Başka işiniz mi yok” maalesef hiç olmayacak şekilde tutum sergilenmiş. Yakın zamanda merkeze çekilen Diyarbakır İl Valisinin iktidar partisinin il ve ilçe başkanlarıyla istişare toplantısı yapması kadar abes bir şey yok. Eğer bu şehirde sorun varsa bunun sorumlusu mevcut yönetimdir. Siz yönetimle bu sorunu konuşup çözeceğinize bütün siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini, Diyarbakır’daki bütün kanat önderleriyle sürecinin nasıl gelişebileceği konusunda bir tavır geliştirirseniz halk nezdinde ki karşılığı çok farklı olur. Sırf siyasi Saiklerle iktidar partisinin teşkilatlarıyla görüntü vermeniz çok şık değil. Devlet ciddiyetiyle bağdaşmıyor. Biz bunu şiddetle de eleştirdik halen de eleştiriyoruz. Bu tabloların Türkiye’de yaşanmaması gerektiğine inanıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.