Geliri 14 binin altında olanlara konut müjdesi

Geliri 14 binin altında olanlara konut müjdesi
81 ilde Sosyal Konut Projesi başlatılacak. Projenin ayrıntılarını 13 Eylül'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

TİGRİS HABER - Salgın döneminde azalan konut arzını artırmak istediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız salgın döneminde azalan konut arzını hızla artırarak hem inşaat sektörünü canlandırmak hem de insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını temin etmektir.. Bu adım son dönemde ciddi şikayet konusu olan kiraların da düşmesine de yol açacaktır" sözleriyle "Sosyal Konut" projesinin müjdesini vermişti.

Bakan mesaj yayımladı

Projeye ilişkin Twitter'dan bir mesaj yayımlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da, "81 ilde kira öder gibi ev sahibi olunacak" sözleriyle proje hakkında bilgiler paylaşmıştı.

Merak edilenler

İşte sosyal konut projesiyle ilgili merak edilen soruların yanıtları: Sosyal konut projesinin 81 ilde hayata geçirilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dünkü Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında soruları cevaplandırdı. Proje kapsamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Konut projesine giremeyenler, arsaya başvurup kendi evlerini yapabilecek.

240 aya kadar taksit

Yeni evliler diye değil ''gençler'' diye bir kategori olacak. 240 aya kadar da vade imkânı olacak. 20 yıla varan vade ve uygun ödeme koşulları sunulacak. Yerel ve yatay mimari ile inşa edilecek evler, sıfır atık projesine uyumlu olacak. Enerji verimliliği de ön plana çıkarılacak. Projede, iklim dostu malzemeler kullanılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.