Gençlik Kongresi için binlerce genç Diyarbakır'da toplandı

Gençlik Kongresi için binlerce genç Diyarbakır'da toplandı
Diyarbakır'da binlerce gencin "Genç başladık genç başaracağız" sloganıyla bir araya geldiği BDP Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi başladı. Sloganların yükseldiği kongre salonunda büyük bir coşku var.

BDP Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi için binlerce genç, "Genç başladık genç başaracağız" sloganıyla Diyarbakır'da bir araya geldi. Seyrantepe Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen kongre için farklı kentlerden yola çıkan gençler sabah saatlerinde Diyarbakır'a ulaştı. Kongrenin gerçekleştiği bölgede yoğun polisiye önlemler alınırken, kongrenin gerçekleştiği salondan da slogan, alkış ve zılgıtlar yükseliyor. Salon gökkuşağı renkleri ile donatılırken, salona "Diriliş ruhunun coşkusu ile Amed kurultayına bin selam", "Savaşta da barıştan da seninleyiz Ey Serok", "Devrim hakikatiyle özgürleşen genç kadın özgür yaşamın gücüdür", "Kahrolsun kölelik ve egemenlik yaşasın demokratik sosyalizm mücadelemiz" gibi gençliğin ve Kürt halkının taleplerini onlarca pankart asıldı. PKK Lideri Abdullah Öcalan, PKK'nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan, Ali Çiçek, Mahsum Korkmaz (Egit) ile Zeynep Kınacı (Zilan), Şerzan Kurt, Şahin Öner, Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçinin fotoğrafları da salona asıldı. Gençlerin yöresel kıyafetleriyle geldiği kongre salonu renk cümbüşüne dönerken, PKK, KCK ve YPG bayrakları ve Öcalan posterleri salonun değişik yerlerinde sallandırılıyor. Salonun önündeki binlerce genç söyledikleri parçalar eşliğinde halaylar çekerken, salonun içerisinden de slogan sesleri yükseliyor. Türkiye'nin ve bölgenin değişik bölgelerinden gelen yüzlerce gençte pankartlarıyla kongrede yerini aldı. Salonda kurulan sahneye PKK Lideri Abdullah Öcalan ve BDP bayrağı asılırken, sahne sarı, kırmızı ve yeşil renklerle süslendi. Muğla'dan gelen gençler, daha önce polis tarafından katledilen Şerzan Kurt'un fotoğrafı eşliğinde salon içerisinde bir yürüyüş gerçekleştirirken, salondan "şehid namirin" sloganları yükseldi. 

Gençlik örgütleri katıldı

Kongreye Türkiye ve bölge illerinin yanı sıra PYD gençliği, Bask Abertzale Solu Militan Gençliği, Arjantin Guevaracı Hareket, Norveç Kızıl Parti Gençliği, Ermeni Gençlik Federasyon, Lübnan İlerici Gençlik, Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü, Goran Partisi, YNK, PÇDK, Komelay Gencani Welatprazî Kurdistan, Güney Kürdistan Bağımsız Gençlik Örgütleri, HDP bileşenleri, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi, Sosyalist Demokrasi Partisi, Hêvi LGBTT, Sosyalist Gençlik Derneği, EMEP gençliği, TÖGP, Türkiye Gerçeği (Söz dergisi), HDK Gençliği, Devrimci Öğrenci Birliği gibi bir çok gençlik örgütü temsilcisinin yanı sıra BDP'li milletvekilleri, PM ve MYK üyeleri katıldı. 

Kongrenin yapılacağı salona gelen bir grup genç, ellerinde Kürdistan bayrağı ve Irak KYB Başkanı ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin posterlerini taşıyarak "Bijî serok Apo" sloganları attı.

Kongre slogan ve halaylarla devam ediyor. Kongrenin önümüzdeki dakikalarda konuşmalarla başlaması bekleniyor. Kongre PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın gönderdiği mesajda okunacak.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.