Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır'da
Bakanı Mehdi Eker, Kuru fasulye ve patates fiyatlarına zam iddiasıyla ilgili "Üretimde ve tedarikte eksiklik yok, arzda bir problem yok. Birileri böyle havalardan istifade etmek istiyor. Mesele buydu ama geçiyor, düzeliyor" dedi.

DiyarbakırBeraberinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Galip Ensarioğlu, Milletvekilleri Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Mine Lök Beyaz, Oya Eronat ile Vali Mustafa Cahit Kıraç'ı ziyaret eden Bakan Eker, AK Parti İl Başkanlığı'nda yerel seçimlerle ilgili düzenlenecek değerlendirme toplantısına katılacaklarını söyledi.

Bakan Eker, gazetecilerin kuraklık ile kuru fasulye ve patates fiyatlarına zam iddiasıyla ilgili soruları üzerine, yağış azlığının tarımsal kuraklığa yol açmasından endişe ettiklerini ifade ederek, "Yağmur başladı, Muğla'da yağmur maalesef sele dönüştü. Tarımsal kuraklığa yol açar diye endişemizi ifade ettik. Yağışın devam etmesi durumunda endişemiz ortadan kalkacak" diye konuştu. Bazı ürünlerdeki fiyat artışlarının arz eksikliğinden kaynaklanan bir durum olmadığını ifade eden Eker, yüksek fiyatların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.