Gidin çoban olun

Gidin çoban olun
3 bin lira maaşı bile beğenmemişlerdi

Çobanlar ağa olacak. Sosyal güvencesi olmadığı için evlenmekte bile zorlanan çobanları, devlet güvence altına alıyor. Mesleği cazip hale getirmek isteyen Bakanlık, 25 bin çobanı 'sürü yöneticisi' unvanıyla kadroya alacak.

Haber Merkezi-Küçük baş hayvan sayısındaki düşüş nedeniyle tırmanan et fiyatları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. "3 bin TL maaşla çoban bulamıyoruz" diyen işverenlerin sesine kulak veren Bakanlık, besi yetiştiriciliğini özendirmek için çobanlara kadro yapma kararı aldı.

 

Yüksekokul mezunu olacaklar
YÖK ile işbirliğine giden Bakanlık, 2 yıllık yüksekokul  statüsünde  okullar  açarak  sigortalı ve kadrolu çobanlar yetiştirecek. 'Sürü yöneticisi'  ünvanıyl  işletmelere  atanacak  olan  çobanların eğitim sonrası alacakları maaşın bir kısmı da yine devlet tarafından karşılanacak.

 

25 bin kadrolu çoban

Türkiye'nin 2013 itibarıyla 33 milyon koyun varlığı olduğunu, ancak bunun ihtiyacı karşılamakta yeterli olmadığını ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mir mahmutoğulları, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini özendirmek için 25 bin kadrolu çoban alacaklarını söyledi. İstanbul Sanayi Odası'nın et, balık ve süt ürünlerinin sorunları ve çözüm önerilerini görüştüğü toplantıda konuşan Mir mahmutoğulları, "Bakanlık olarak koyunculuğa da çok ciddi destek veriyoruz. Küçükbaş hayvan varlığımızı her yıl yüzde 10 artırmayı planlıyoruz" dedi. Kırmızı et üretimini artırmak için bugüne kadar küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine 7 milyar TL hibe desteği verdiklerini belirten Mir mahmutoğulları, şunları kaydetti: "13.9 milyonu bulan büyükbaş hayvan varlığını artırmak için coğrafyamıza uyumlu, kaliteli, yerli melez ırk geliştireceğiz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.