Göbeklitepe adına ilk film festivali

Göbeklitepe adına ilk film festivali
Birincisi düzenlenen Uluslararası Göbeklitepe Film Festivalinde ödüller sahiplerini buldu. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali Direktörü Mustafa Denizdoğan, 46 ülkeden 420 film ile festivale yoğun katılım sağlandığını söyledi

TİGRİS HABER - 12 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihine ışık tutan Göbeklitepe adına ilk kez düzenlenen kısa metrajlı film festivaline 46 ülkeden 420 film başvurusu yapıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Göbeklitepe Kültür Sanat Derneği işbirliği ile düzenlenen film festivalinin galası Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde yapıldı. 20 filmin beyazperdeye yansıtıldığı Uluslararası Göbeklitepe film festivalinde 8 film ödüle layık görüldü.

gobeklitepe-film-2.jpg

Ulusal düzeyde en iyi film kategorisinde “Göl Kenarı” filmi ile Yönetmen: Aziz Alaca, ‘’Babamın Öldüğü Gün’’ filmi ile en iyi yönetmen ödülü Emre Sefer, En iyi senaryo ödülü ‘’BrigitteBardot (BricitBardot)’’ Yönetmen Çağıl Bocut ve KlausSchmidt Seyirci Özel Ödülü ‘’Beni Kırmızıya Boyadın Gittin’’ filmi ile Yönetmen Yunus Emre Bozdoğan ödüle layık görüldü. Uluslararası düzeyde en iyi film ödülü “EMERGENCY” ile Yönetmen: Maryam Esmıkhanı, en iyi yönetmen ödülü ‘’MARKO’’ ile yönetmen: MarkoSantic, en iyi senaryo ödülü “QUARANTİNE” filmi ile Yönetmen MajidMirhashemi, KlausSchmidt seyirci özel ödülü “LEFT HANDED” filmi ile Yönetmen NasrınMohammadpour ödüle layık görüldü. Göbeklitepe Film Festivalinde En iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi senaryo dalında 8 ödül birden sahiplerine verildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanveekili Ahmet Kaytan, film festivali organizasyonun Şanlıurfa’nın tanıtımına büyük bir katkı sağladığını belirterek organizasyonda emekleri geçenlere teşekkür etti. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.