Göçmenler kaçak yollarla Diyarbakır’a geliyor, yetkililer izliyor!

Göçmenler kaçak yollarla Diyarbakır’a geliyor, yetkililer izliyor!
Diyarbakır’da ‘3 kişinin’ bir araya gelmesine izin vermeyen polis, kaçak yollarla Afganistan ve Pakistan’dan gelen mültecilerin kente girmesine müdahale etmediği gözlendi. Arama noktalarına rağmen göçmenlerin kontrolsüz bir şekilde kentlere girişleri tepkiye neden oluyor.

TİGRİS HABER - Ülkelerinde yaşadıkları zorluklar nedeniyle kaçan Afganistanlı ve Pakistanlı göçmenler, insan kaçakçıları ile anlaşarak 300 ile 700 dolar arasında değişen ücretler karşılığında yasa dışı yollarla Türkiye'ye getiriliyor. İran sınırından Türkiye’ye getirilen göçmenlerin umudu İstanbul ve Avrupa’ya gitmek. Hemen her gün onlarca kişi İstanbul diye Diyarbakır’a bırakılıyor. Silvan yolu üzerinde bulunan arama noktalarına rağmen göçmenler, İstanbul yada Avrupa’ya gitmek için yürüyerek Diyarbakır Otogarına gidiyor. Ancak bu kişilerin İran sınırından Diyarbakır’a kadar gelmeleri ve herhangi bir işleme tabi tutulmadan ellerini kollarını sallayarak girmeleri dikkat çekiyor.

Zor koşullarda terminalde yaşamlarını sürdürmeye çalışan göçmenlerin çoğunun maskesiz dolaştığı ve sosyal mesafe kuralına dikkat etmediği görüldü. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.