Gökhan Çetin’e, “Vatansız” filmi ile İnsan Hakları ödülü

Gökhan Çetin’e, “Vatansız” filmi ile İnsan Hakları ödülü
8. Avrupa Birliği İnsan hakları kısa film yarışması sona erdi. Bu yıl 8.si düzenlenen Avrupa Birliği insan hakları film yarışmasında insan hakları savunucu portesi dalında jüri özel ödülü Diyarbakır’dan Gazeteci Gökhan Çetin’e verildi.

8. Avrupa Birliği İnsan hakları kısa film yarışması sona erdi. Bu yıl 8.si düzenlenen Avrupa Birliği insan hakları film yarışmasında insan hakları savunucu portesi dalında jüri özel ödülü Diyarbakır’dan Gazeteci Gökhan Çetin’e verildi. Ankara’da düzenlenen ödül törenine Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger de katıldı.

67 kısa filmin yarıştığı ve 11 filmin finale kaldığı yarışmanın jüri üyelerini ise Bülent Mumay, İhsan Yılmaz, Lale Mansur, Sevilay Çelenk ve Sevna Somuncuoğlu yaptı.

Yarışmanın 1.si Serdar Altun, 2. Veysel Çekirdek, 3.cü ise Hatun Cengiz

Konuya ilişkin Tigris Haber’e konuşan Çetin, “Vatansız filmimde mülteci bir kızın hikayesini anlattım. Çocuğun ablası Suriye savaşında savaş muhabirliği yaparken hayatını kaybediyor.

gokhan-cetin-3.jpg

Çocuk da hayatını kaybeden ablasının bıraktığı yerden kamerasını alıp devam ediyor. Amacım bu film ile birazcık olsun farkındalık yaratmak. Bu ödülü dünyada vatanı olduğu halde vatansız bir şekilde mülteci olarak yaşamını yitiren bütün mültecilere adadım.” Dedi.

Gökhan Çetin kapatılmadan önce İMC TV’de çalışıyordu. İMC TV’nin kapatılması ile çeşitli belgesel ve kısa film çalışmaları yapmaya başladı.  

 

Film gösterimleri 21 ilde 16 Aralık’a kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.