Görme engelli öğrenciler için ses kayıt cihazı dağıtıldı

Görme engelli öğrenciler için ses kayıt cihazı dağıtıldı
Diyarbakır Altı Nokta Körler Derneği’nin 30 üyesi 27 Nisan 2014’te yapılacak olan engelli memurluk sınavına hazırlanıyor.

Diyarbakır- Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, hazırlık kurslarında not alamayan öğrencilerin tamamına ses kayıt cihazı hediye etti. 27 Nisan 2014 yılında yapılacak engelli memurluk sınavına hazırlanan görme engelliler için Diyarbakır Ticaret Borsası tarafından ders çalışırken, faydalanmaları için ses kayıt cihazı hediye edildi. Ali İhsan Arslan Görme Engelli İlköğretim Okulu’nda ders gören 30 görme engelli öğrenciye düzenlenen etkinlikle ses kayıt cihazları dağıtıldı. Bağlar Kaymakamı Dursun Balaban, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, Diyarbakır Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Akif Karakaş’ın katılımıyla, ses kayıt cihazı görme engelli öğrencilere teslim edildi.
Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Akif Karakaç, son 7 yılda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞ-KUR desteği ile açtıkları yönetici sekreterliği, temel bilgisayar operatörlüğü ve hazırlık kursları sayesinde 150 engelliden 100’ünün kamuda istihdam edildiğini söyledi.
Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal ise, sosyal sorumluluk projelerine borsa olarak aktif bir şekilde destek verdiklerini ifade ederek, bu kapsamda memurluk sınavına hazırlanan görme engellilere ses kayıt cihazı hediye ettiklerini dile getirdi.

gorme-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.