Görür, ‘Bingöl Kığı’ demişti, deprem oldu

Görür, ‘Bingöl Kığı’ demişti, deprem oldu
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 4.2 büyüklüğünde ve yerin 8.47 kilometre derinliğinde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var" sözleriyle uyardı.

TİGRİS HABER - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre bu sabah 11:19 sıralarında Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD depremin derinliğini 8.47 km olarak açıkladı.

Naci Görür uyardı

Depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den kritik uyarı geldi. Depremin meydana geldiği bölgenin 'hassas' olduğunu ifade eden Görür, "Demirkanat-Kiğı/Bingöl’de 4,0 deprem oldu. Bu bölge stres transferlerinin olduğu bölge. Muhtemelen son transfer 6 Şubat depremleri. Daha önce de açıkladığımız gibi, Erzincan-Karlıova arasında, Karlıova-Bingöl arasında dikkatli olunmasını uyarmıştık. Şimdiki deprem de DAF’ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı" dedi.

'Çok kötü sallandık'

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depreme, Ağaçöven köyündeki evinde yakalanan Abdurrahman Delen, "Duvarlarda çatlaklar var. Biraz korktuk, çok kötü sallandık. İnşallah bir sıkıntı yoktur, herkese geçmiş olsun" dedi.

'Herhangi bir can ve mal kaybı yok'

Bingöl Valiliği de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Saat 11.19'da Merkezi Kiğı olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu olmamıştır. Allah milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin" denildi. Depreme ilişkin çalışmaların sürdüğü bildirildi. (Kaynak: Halk TV)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.