“Gözaltılar, STK’lara karşı bir gözdağıdır”

“Gözaltılar, STK’lara karşı bir gözdağıdır”
Amed Emek ve Demokrasi Platformu, kentte DTK’ye yönelik operasyonda yaşanan gözaltılara ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

TİGRİS HABER - Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Diyarbakır’da DTK’ye yönelik olarak yapılan ve aralarında 24’ü avukat olan 72 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

‘STK’lara karşı bir gözdağı…’

Operasyon kapsamında 101 kişi hakkında gözaltı kararı bulunurken, Amed Emek ve Demokrasi Platformu, açıklamasında şu ifadelere yer verildi. “ Demokratik kitle örgütlerinin sesini kısmaya yönelik bu operasyonel durumun AKP ve MHP’nin yanında yer almayan tüm sivil toplum örgütlerine yönelik bir saldırının olduğunu görmekteyiz. Çağırdıklarında ifadeye gidebilecek olan arkadaşlarımızın ev baskınları ile gözaltına alınması olayı kriminalize etmeye yönelik olarak değerlendiriyoruz. Muhalif tüm sivil toplum örgütlerini kendisine hedef olarak seçmiş durumda, sivil toplum aktivistlerini baskı, tehdit ve gözaltına alarak, tutuklayarak sindirmeye çalışmaktadır. Tek bir farklı ses duymaya tahammül etmeyen AKP MHP hükümeti toplumu faşizan yöntemlerle yönetmeye çalışıyor. Katıldıkları sendikal faaliyetler gerekçe gösterilerek yapılan bu hukuksuz uygulamalar neticesinde anlıyoruz ki AKP hükümeti sendikalarımızı, anayasal haklarımızı yok saymakta, eylem ve etkinliklerimizi kriminalize etmeye çalışmakta ve böylece yaptıkları tüm kirli işlerinin de üstünü kapatmaktadır. Bu tür keyfi gözaltına alınışlar bizim meşru demokratik hukuki haklarımızı kullandırmamaya yönelik genel tüm STK’lara karşı bir gözdağı olarak değerlendirmekteyiz.”

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.