Gözaltına alınan öğrenci tutuklandı

Gözaltına alınan öğrenci tutuklandı
Arkadaşları adliye önünde uzun süre protesto gösterisi yaptı…

Silvan- Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bir grup lise öğrencisi arasında çıkan kavgaya müdahale eden polisle öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Gerginliğin kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine polis bir öğrenciyi gözaltına aldı. 
Silvan Malabadi Anadolu Lisesi öğrencileri ve polisler arasında çıkan kavga sırasında bir polis burnundan yaralanırken, olaya karıştığı iddia edilen Malabadi Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet S. (18) gözaltına alındı. Silvan Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından öğle saatlerinde Silvan Adliyesi'ne getirildi. Adliyeye getirilen Ahmet S.'ye destek vermek için öğrenci arkadaşları, BDP İlçe Eşbaşkanı Kerem Canpolat ve vatandaşlar adliye binası önünde bir araya gelerek Ahmet S.'nin gözaltına alınması protesto etti. Adliye binası önünde bir araya gelen öğrenci arkadaşları ellerinde "Hepimiz öğrenciyiz, hepimiz Ahmet'iz, şiddete hayır" dövizleri taşırken, Ahmet S.'ye ait bisikleti, defter, kitap ve kalemleri adliye önüne bırakarak oturma eylemi gerçekleştirdi. Sık sık "Paralel polis istemiyoruz, Şiddete hayır, savcı adalet istiyoruz, Ahmet'e özgürlük, baskılar bizi yıldıramaz, suçsuz Ahmet” şeklinde slogan atan öğrenciler, zılgıt ve alkış atarak gözaltını protesto etti.
Silvan Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarılan Ahmet S., savcılık tarafından "Mukavemet ve yaralama" suçlamasıyla tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkemenin devam ettiği sırada Ahmet S.'nin arkadaşları protesto eylemine devam etti. Sulh Ceza Mahkemesi'ne tutuklama istemiyle sevk edilen zanlı, Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sonrası tutuklanarak Silvan Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.