Gözaltına alınanların adliyeye sevkleri başladı

Gözaltına alınanların adliyeye sevkleri başladı
Diyarbakır merkezli operasyonda gözaltına alınan ve aralarında gazeteci, siyasetçi, sanatçı ve avukatların bulunduğu 128 kişinin adliye sevki başlandı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Diyarbakır 3'üncü Sulh Ceza Hâkimliği’nin aralarında gazeteci, siyasetçi, sanatçı ve avukatların bulunduğu 216'sı hakkında gözaltı kararı verdiği ve bunlardan 128'inin gözaltına alındığı soruşturmada adliyeye sevkler başlandı.

3’ü gazeteci 7 kişi adliyeye çıkarıldı

Emniyetteki ifade işlemleri sürerken, emniyet ifadeleri tamamlanan ya da emniyette ifade vermeyi kabul etmeyenlerin de savcılığa sevklerine başlandı. Emniyette ifade vermeyen gazeteciler, Abdurrahman Gök, Beritan Canözer, Mehmetşah Oruç ve Mikail Barut ile Hakim Kaya, Şahin Biçimli, 78’liler Derneği’nden Abdulgani Alkan adliyeye sevk edildi.

Bebekleri olan 2 avukat serbest bırakıldı

Gözaltına alınan avukatlar Gurbet Özbey Öner ile Jiyan Sametoğlu emzirme döneminde olan bebekleri nedeniyle gözaltına alınmalarının ardından dün savcılığa sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından, adli tedbir kontrolü talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Gurbet Özbey Öner, Jiyan Sametoğlu, adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.