Gözaltındaki 3 HDP'li hastaneye kaldırıldı

Gözaltındaki 3 HDP'li hastaneye kaldırıldı
Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, gözaltındaki HDP'li siyasetçilerle avukat görüşü sağlandığını belirterek, "Ayhan Bilgen, İsmail Şengün ve Can Memiş gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye götürülmüş, serum takılmış ve ilaç yazılmış. Ayhan Bilgen arkadaşımız tekrar emniyete getirilmiş. Diğer arkadaşlar daha hastanede" açıklamasını yaptı.

TİGRİS HABER- HDP dün, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in, verilen akşam yemeğinden zehirlendiklerini ve hastaneye götürülmediklerini aktardığını duyurdu.

HDP'nin avukat görüşüne izin verilmediğini duyurmasının ardından kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise “Ankara Emniyet Müdürlüğümüzün çeşitli birimlerinde farklı suçlardan gözaltında bulunan toplam 181 şüpheliye, mevzuat gereği hazırlanan aynı kumanyadan verilmiştir. Bu saat itibari ile gözaltında bulunanlardan Ayhan Bilgen dahil sadece 3 şüpheliden sağlık şikayetleri alınmış ve tamamı sağlık kuruluşlarına götürülerek tedavilerine başlanmıştır. Sağlık kuruluşlarındaki yetkililerle yapılan görüşmelerde, şüphelilerde, şüphelilerin şikayet sebeplerinin tetkikinin ayrıntılı şekilde devam ettiği bilgisi alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

KAÇMAZ: 2 ARKADAŞIMIZ HALEN HASTANEDE

Haberler üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye giden avukatlardan HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, avukat görüşünün sağlandığını belirterek, sosyal medya hesabından, "Ayhan Bilgen, İsmail Şengün ve Can Memiş (eski MYK üyesi) gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye götürülmüş, serum takılmış ve ilaç yazılmış. Ayhan Bilgen arkadaşımız tekrar emniyete getirilmiş. Diğer arkadaşlar daha hastanede" açıklamasını yaptı.

AYLA AKAT DA RAHATSIZLANMIŞ

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede ise gözaltındaki Ayla Akat, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen ile görüştüğünü aktardı. Dede, Mezopotamya Ajansı’na yaptığı açıklamada, Bilgen’in hastaneye götürülerek, serum verildiğini ve kanında enfeksiyona rastlandığını belirtti. Bilgen’e ilaç verildiğini söyleyen Dede, durumunun iyi olduğu bilgisini paylaştı. Dede, Ayla Akat’ın da rahatsızlandığını ancak hastaneye götürülecek kadar durumunun kötüleşmediğini ifade etti.

Dede, “Ben Ayhan beyle görüştüğümde durumu iyi görünüyordu. Biraz halsizlik vardı. Reçete yazılmış, sabah ilaçlarını alıp, götüreceğiz” dedi.

Ümit Dede, gözaltına alınan eski HDP MYK üyeleri Can Memiş ve İsmail Şengün’ün ise hala hastanede olduğunu ve verilen serumun bitmesinin ardından emniyete geri getirileceğini aktardı. (Kaynak: Gazete Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum