Grammy'de Kadın Gücü: Rekorlar, Duygusal Anlar ve Eleştiriler

Grammy'de Kadın Gücü: Rekorlar, Duygusal Anlar ve Eleştiriler
 Özel Haber
2024 Grammy Ödülleri, kadın sanatçıların sahnelere damga vurduğu ve tarihe geçen bir geceye dönüştü. Törende birçok rekor kırılırken duygusal anlar ve eleştiriler de damgasını vurdu.

TİGRİS HABER - Taylor Swift Tarihe Geçti: Amerikalı pop yıldızı Taylor Swift, "Midnights" albümüyle Yılın Albümü ödülünü dördüncü kez kazanarak bu alanda bir ilke imza attı. Swift, daha önce de Stevie Wonder, Paul Simon ve Frank Sinatra'nın ardından, en iyi albüm ödülünü üç kez almıştı.

Kadınlar Grammy'de Baskın Oldu: Grammy'nin 66 yıllık tarihinde yedinci kez, 4 büyük ödülün tamamı kadın sanatçılara gitti. Taylor Swift'in Yılın Albümü ödülünün yanı sıra Miley Cyrus (Yılın Kaydı), Billie Eilish (Yılın Şarkısı) ve Victoria Monét (En İyi Yeni Sanatçı) ödülleri kazandı.

Efsaneler Sahnedeydi: Geçen yıl nadir görülen bir hastalık nedeniyle sahnelerden uzak kalan Celine Dion, Grammy'de sahneye çıkarak hayranlarını duygulandırdı. 1989'da Grammy kazanan Tracy Chapman da 9 sene sonra ilk kez sahneye çıkarak "Fast Car" şarkısını seslendirdi. Beyin anevrizması nedeniyle zor bir dönem geçiren Joni Mitchell ise yoğun rehabilitasyonun ardından kazandığı En İyi Folk Albümü ödülünü alırken performansıyla da geceye damgasını vurdu.

Beyoncé için Eleştiri: Gecenin en çok ses getiren konuşması Dr. Dre'den geldi. Global Impact Award'u kazanan Jay-Z'nin eşi Beyoncé'yi kastederek "Bu genç kadını utandırmak istemem ama şimdiye kadar en çok Grammy ödülü kazanmış birinin hiç en iyi albüm ödülü almamış olması tuhaf değil mi?" diyerek jüriyi eleştirdi. Beyoncé, 32 Grammy ödülüyle en fazla Grammy ödülüne sahip sanatçı olmasına rağmen ana kategorilerde sadece bir kez ödül kazanabildi.

2024 Grammy Ödülleri, kadın sanatçıların gücünü ve müzikteki başarılarını gözler önüne seren, duygusal anlara ve eleştirilere de sahne olan unutulmaz bir gece olarak hafızalara kazındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.