Grip ve ishal salgını tetikledi, Aciller doldu!

Grip ve ishal salgını tetikledi, Aciller doldu!
İshal ve grip salgını nedeniyle Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk Acil Servisi dolup taştı.

Diyarbakır’da beklenen kış bir türlü gelmedi. Bahar havasının hakim olduğu kentte grip ve ishal salgını yaşanıyor. Dolup taşan hastanelerin Acil servislerinde vatandaşlar uzun süre sıra bekledi. Hasta yakınları, doktor sayısının artırılmasını istedi.

Diyarbakır’da bahar havası yaşanmasına rağmen çocuklarda solunum yolu rahatsızlıkları artmaya başladı. Hastanelerin çocuk acil servisleri dolup taşarken, hastanelerde doktor yetersizliği nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Başhekim Dr. Erkan Baysal, ishal ve grip salgınından dolayı yığılmaların olduğunu belirterek, doktor takviyesinde bulunacaklarını söyledi.

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk Acil Servis’inde görev yapan iki doktor yüzü aşkın hastaya bakmak zorunda kalınca çocuk acil servisinin içi ana baba gününe döndü. Acil serviste saatlerce sıra bekleyen aileler bu duruma isyan etti. Acil Servis’te daha fazla doktorun görev yapmasını ifade eden anne babalar, hasta çocuklarıyla birlikte saatlerce sıra beklemenin mağduriyetini yaşadı.

cocuk-acil-servisi-dolup-tasti-(2).jpeg

“Randevusuz poliklinik hizmeti verilmiyor”

Çocuk acilde mağduriyet yaşayan İbrahim Kaya, tepkisini şöyle dile getirdi: “Çocuk hastanesindeki randevu sistemini anlamak mümkün değil. Randevusuz poliklinik yapılmıyor. Poliklinik randevusuz yapılmayınca haliyle acile yığılmalar oluyor. Nitelikli, sağlıklı bir sağlık hizmeti alamıyoruz.”

Acildeki yoğunlukla ilgili Tigris Haber’e konuşan Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Erkan Baysal, “Hastalarımız aile hekimlerinde tedavi olsalar bu denli bir yığılma olmaz. Kentte ishal ve grip salgını var. Bundan dolayı yığılma var. En kısa zamanda Acil kısmına bir hekim takviyesi yapacağız. Bazen kapasite aşılabiliyor. Kapasitenin üstünde çalışıyoruz. Randevular dışında hocalarımız 116 hastaya bakabiliyor” dedi.

Haber: Ali Abbas Yılmaz 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.