Gül: Duruşmalar ve cezaevi görüşmeleri ertelendi

Gül: Duruşmalar ve cezaevi görüşmeleri ertelendi
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "HSK’nın almış olduğu yeni öneri çerçevesinde bugün itibarıyla tüm adliyelerde acele işler hariç duruşmalar ve cezaevi görüşleri ertelenmiştir" diye konuştu.

Yeni korona virüsüyle ilgili açıklamalar yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül cezaevleri, hakim ve savcılar ve duruşmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Cezaevlerinde görüşleri ertelediklerini hatırlatan Gül, avukatlara da asgari görüşme tavsiyesinde bulundu. Gül ayrıca, “Cezaevinde bu görüş hakları saklıdır ve risk ortadan kalktıktan sonra kullanamadıkları tüm haklar kullanılacaktır” diye konuştu.

Bakanlık’ta toplanan Adalet Bakan Yardımcıları Cengiz Öner, Zekeriya Birkan, Şaban Yılmaz, Uğurhan Kuş, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSK Birinci Daire Başkanı Halil Koç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun’un toplantısı sona erdi.

“Ceza infaz kurumlarıyla da ilgili tedbirlerimizi almaktayız”

 “Tüm adliyelerde dezenfekte işlemleri her gün büyük bir titizlikle yapılmakta ve çalışmalar artarak devam etmektedir” diyen Gül, “Ceza infaz kurumlarıyla da ilgili tedbirlerimizi almaktayız. Kurumlara girişlerde ön muayene yapılmaktadır. Muayenede sorun tespit edilmeyenler ise ayrı bir bölümde tutulmaktadır. Cezaevine yeni giren kişi hastalık belirtisi olmasa bile ayrı bir bölgede tutulmaktadır. Bu süreçte özellikle bilim kurulunun bir tavsiyesi; biliyorsunuz görüşleri ertelemiştik, avukatlarımızın da asgari düzeyde görüşmelerini gerçekleştirmesini diliyoruz. Hiçbir şekilde temas olmadan kapalı bir görüş yapılmasına yönelik bilim kurulunun aldığı bir karar vardır. Bütün tutuklu ve hükümlülerin sağlığı devlete emanettir. Bu nedenle bu titizliği bütün personelimiz gösterecektir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca nöbetçi noterlik uygulaması yeni bir duyuruya kadar ertelendi.

Gül’ün açıklamalarından öne çıkanlar şöyle,

-60 yaş üstü hâkim ve savcılar izinli sayılacak. Cezaevlerinde pozitif korona virüsü vakası bulunmamaktadır.

-Ertelenen duruşmalar UYAP’ta bildirilecek.

-Ankara Başsavcılığı sosyal medyada dolaşan ‘gizli belge’ye ilişkin soruşturma başlatmıştır.

-Denetimli serbestlik kapsamında hükümlülerin toplu olarak yaptıkları tüm faaliyet ve çalışmalar sona erdirilmiştir.

-Adli tatilin ötesinde duruşmalar ertelenmiştir. Adli yoğunlukla ilgili tedbir alınmıştır. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.