Güleçoba'da "Maskemi Takarım Farkındalık Yaratırım" etkinliği

Güleçoba'da "Maskemi Takarım Farkındalık Yaratırım" etkinliği
Güleçoba Aşikan İlkokulu ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinden, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında farkındalık etkinliği.

Güleçoba Aşikan İlkokulu ve Ortaokulu'nda Lösemi Farkındalık Etkinliği düzenlendi. Güleçobalı öğretmen ve öğrenciler, ağız maskeleri takarak 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında LÖSEV tarafından başlatılan Lösemi Farkındalık Etkinlikleri'ne katıldılar. Dün yapılan etkinlik kapsamında derslerine ağız maskeleriyle giren öğretmenler, Lösemi'ye ve lösemili çocukların yaşadıklarına dikkat çektiler.

ll-001.jpeg

7-A sınıfı öğrencileri, İngilizce dersinde maske taktılar. İngilizce Öğretmeni Cesur Bulut, öğrencilere “lösemiye karşı tek yürek” sloganıyla öğrencileri bilgilendirdi ve lösemili insanlara karşı duyarlı olma çağrısında bulundu.

“Kendilerini kötü hissetmemeleri için arkadaşlarımızın yanında olmalıyız”

Bulut, lösemi hastalığı hakkında bilgi verdikten sonra örencilere şunları söyledi: "Sokakta, parkta, alışverişte yüzlerinde maske ile gördüğünüz çocuklar, lösemi hastalığına yakalanmış arkadaşlarınızdır. Lösemi bulaşıcı bir hastalık değil ve tedavisi mümkündür. Ama bu arkadaşlarınızın enfeksiyondan korunmaları gerekiyor. Bu yüzden yüzlerinde ağız maskeleriyle dolaşıyorlar. Maskeleriyle dolaşırken farklı bakışlara ve daha olumsuz davranışlara maruz kalıyorlar. Bizim bu arkadaşlarımıza destek olmamız gerekiyor. Onların bu maskeyi takmaları ne kadar normal ve doğal bir davranış ise bizim de onlara öyle doğal bakmamız ve davranmamız gerekiyor. Kendilerini kötü hissetmemeleri için arkadaşlarımızın yanında olmalıyız. Bu farkındalığı her yere yaymalıyız."

lll.jpeg

Bulut’un konuşmasından sonra maske takan öğrenciler, sınıfın tahtasına "lösemiye karşı tek yürek" sloganı yazarak fotoğraf çektirdiler.

Güleçoba Aşikan ailesi, herkesi lösemiye karşı duyarlı olmaya ve farkındalık etkinliklerine destek vermeye çağırdı. (Haber Merkezi)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.