VİDEO - Gültan Kışanak 7,5 yıl sonra Diyarbakır’da

VİDEO - Gültan Kışanak 7,5 yıl sonra Diyarbakır’da
Kobani Davası’nda tahliye edilen Gültan Kışanak Diyarbakır’a geldi.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - Kobani Davası’nda tahliye edilen Gültan Kışanak Diyarbakır’a geldi.

kisanak-diyarbakira-geldi-1.jpgKışanak; ailesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları ile Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları tarafından Diyarbakır Havalimanında karşılandı.

kisanak-diyarbakira-geldi-3.jpg Kocaeli 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan Diyarbakır eski Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak 7,5 yıl sonra tahliye edildi.

kisanak-diyarbakira-geldi-4.jpgDün görülen Kobani Davası’nda Kışanak hakkında “Devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak" iddiası yönünden beraat kararı verildi.

kisanak-diyarbakira-geldi-5.jpg"Örgüt üyeliği" iddiası gerekçesiyle 8 yıl ceza verildi. Ceza yarı oranında arttırılarak 12 yıla çıkarılarak tahliye kararı verildi.

kisanak-diyarbakira-geldi-8.jpg Tahliye kararının ardından dün akşam saatlerinden cezaevinden çıkan Kışanak, bugün Diyarbakır’a geldi. Kışanak, ailesi, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Ahmet Türk, ve Devrim Demir, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Serra Bucak ile Doğan Hatun ve beraberindeki heyet tarafından Diyarbakır Havalimanında karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.