Güncel Sanatçı Mehmet Ali Boran, Mardin’de öğrencilerle söyleşti

Güncel Sanatçı Mehmet Ali Boran, Mardin’de öğrencilerle söyleşti
Sanatçı Mehmet Ali Boran, Mardin-Artuklu Şehit İlhan Varank ortaokulu öğrencileriyle Güncel Sanat üzerine bir söyleşide buluştu.

Şehit İlhan Varank Ortaokulu’nun çok amaçlı salon'unda, “Sanatçı Mehmet Ali Boran ve Güncel Sanat” konulu bir söyleşi programı gerçekleştirildi. Sanatçı Boran, söyleşide öğrencilere hayatı ve kariyer hedeflerine dair mesajlar verdi.

guncel-sanatci-mehmet-ali-boran-(4).jpeg

Konuşmasına başlarken, öğrencilerle buluşmasını sağlayan okulun Türkçe öğretmenlerine teşekkürlerini sunan Sanatçı Boran, sanatsal çalışmalarından kesitleri projeksiyon üzerinden aktarıp, sanat hayatı ve “Güncel Sanat” üzerine değerlendirmeler yaptı.

guncel-sanatci-mehmet-ali-boran-(3).jpeg

Sanatçı Boran, sanatın öğrencilerin hayatında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Sanat insanı çok geliştiren ve hayatını renklendiren bir ışıktır.” dedi. “Resim, heykel ve fotoğrafa merak duyup, kurslarına katılarak bugün yakaladığım aşamaya geldim.” diyen sanatçı Boran; sanat yaşamındaki ilk video çalışması olan “Hazır ol durumları” öğrencilerle paylaştı.

guncel-sanatci-mehmet-ali-boran-(1).jpeg

“Sanat eserlerimi sokakta buldum”

Boran, güncel sanatın tarihi, kendisinin bu sanatla nasıl buluştuğu, yaşadığı çevrenin yaptığı işlerle ilgili yaklaşımları üzerinden kurduğu konuşmasında, “Dışarısı/Sokakla olan ilişkinizi asla koparmayın. Sokakta en az okulda ve öğretmenlerimizden öğreneceğiniz bilgiler kadar değerli karşılaşmalarınız olacaktır.” dedi.

 Mehmet Ali Boran ile söyleşi, soru-cevap ile devam etti. Güncel Sanatçı Mehmet Ali Boran, öğrencilerden gelen nitelikli sorular ve bir sanat etkinliğine olan ilgileri karşısında, “Geleceğe dair, hayalleriniz her ne olursa olsun, sanat aracılığıyla düşünmekten ve sürekli sorular sormaktan kendinizi asla alıkoymayın." ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.