Güven’e destek yürüyüşüne yoğun güvenlik önlemi

Güven’e destek yürüyüşüne yoğun güvenlik önlemi
Açlık grevinde 100. gününe giren HDP Milletvekili Leyla Güven için 15 ilde başlatılan yürüyüş öncesi Diyarbakır’da yoğun güvenlik önlemi alındı

Tigris Haber- HDP’nin (Halkların Demokratik Partisi), 100 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Milletvekili Leyla Güven ile cezaevlerindeki tutuklularca sürdürülen açlık grevine destek amacıyla 15 kentten Diyarbakır’a yapacağı yürüyüş öncesinde Diyarbakır ablukaya alındı.

 

"100 gününde Leyla'ya, tecridi kırmaya" sloganıyla Hakkari, Van, Kars, Iğdır, Bitlis, Ağrı, Muş, Şırnak, Mardin, Siirt, Batman, Dersim, Bingöl, Antep ve Urfa’dan olmak üzere 7 ayrı koldan yapılması planlanan yürüyüşlerin, bugün saat 12.00’de Leyla Güven’in Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi’ndeki evinin önünde yapılacak açıklamayla tamamlanması bekleniyor.

 

Güven’in evinin olduğu bölgede tüm sokaklar ablukaya alındı

Birçok kentten Diyarbakır’a yürümek isteyen HDP milletvekilleri dün engellenip darp edilirken, Leyla Güven’in evinin bulunduğu Bağcılar Mahallesi Aram Tigran Caddesi de polis bariyerleriyle ablukaya alındı. Polisin, Leyla Güven’in evinin bulunduğu site ile çevresindeki sitelerin arasındaki yolları da bariyerlerle kapattığı görüldü.

 

Valilik yürüyüş öncesi açıklama yaptı

Öte yandan Diyarbakır Valiliği de yürüyüş öncesi bu sabah bir açıklama yayınladı. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Açlık grevi eylemi yapan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek amacıyla Araç Muayene İstasyonu kavşağında toplanarak bölücü terör örgütüne müzahir şahıs ve gruplarca, Güven’in evinin bulunduğu bölgeye doğru yasadışı yürüyüş yapılacağı bilgisi alınması üzerine güvenlik güçlerimiz tarafından yapılmak istenen eylem öncesi sivil vatandaşların zarar görmemesi adına gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Vatandaşlarımızın yasaklama kararına uymaları, bölücü terör örgütünün propaganda ve kışkırtmalarına itibar etmemeleri, vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri ile ilimizde hakim olan huzur ve güven ortamının devamı bakımından büyük önem arz etmekte olup, siz değerli vatandaşlarımızın göstereceği sağduyu ve duyarlılık için teşekkür ederiz.”

whatsapp-image-2019-02-15-at-9.43.06-am.jpeg

Saliha Aydeniz 'e müdahale

Öte yandan Özel Genesis Hastanesi önünde bulunan Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz 'e polisler tarafından müdahale edildi.

whatsapp-image-2019-02-15-at-9.43.08-am.jpeg

Milletvekili Saliha Aydeniz’in Genesis hastanesinde beyin ve bacak tomografisi çekiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.