Güven'in kızından açıklama: Lütfen annemin ölmesine izin vermeyin

Güven'in kızından açıklama: Lütfen annemin ölmesine izin vermeyin
Açlık grevinin 98’inci gününde olan HDP Milletvekili Leyla Güven, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldı. Tıbbi müdahaleyi kabul etmeyen Güven yoğun bakımda tutuluyor.

Tigris Haber- Açlık grevinin 98’inci gününde olan HDP Milletvekili Leyla Güven, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldı. Tıbbi müdahaleyi kabul etmeyen Güven yoğun bakımda tutuluyor.

Açlık grevi eylemi yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven hastaneye kaldırıldı.

98 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Güven’in sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine Diyarbakır Bağlar’daki evinden ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Göğüs ağrılarının olduğu belirtilen Güven’in, Türkiye’ye temaslarda bulunmak üzere gelen ve aralarında eski İzlanda İçişleri ve Adalet Bakanı Ögmundur Jónasson’ın da bulunduğu Uluslararası Barış Delegasyonu ile yaptığı görüşmenin ardından fenalaştığı öğrenildi.

Tıbbi müdahaleyi kabul etmedi

Mezopotamya Ajansı, bilinci açık olan Leyla Güven’in tıbbi müdahaleyi kabul etmediğini aktardı.

Yoğun bakıma alınan Güven’in kalp ritmi takip ediliyor.

Güven’in kızından açıklama

Güven’in gazeteci olan kızı Sabiha Temizkan da annesinin hastaneye kaldırılmasına ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Annem Leyla Güven açlık grevinin 98. gününde fenalaştı. Hastanedeyiz, müdahaleyi kabul etmiyor. Şu anda yoğun bakımda ve sadece kalp ritmini takip edebiliyorlar. Annem ağır durumuna rağmen eve gitmek istediğini söylüyor. Lütfen ölmesine izin vermeyin! Lütfen!”

Güven ve tutukluların talebi ne?

Leyla Güven ve cezaevlerinde açlık grevinde olan 300’ü aşkın tutuklu, PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılmasını talep ediyor.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı, geçtiğimiz günlerde kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak tahliye edilen Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.