Güvenlik korucuları yemin ederek göreve başladı

Güvenlik korucuları yemin ederek göreve başladı
BATMAN (AA) - Batman'ın Kozluk ilçesinde 40 güvenlik korucusu göreve başladı.29 Ekim ilkokulunun Konferans Salonunda düzenlenen törende, yapılan mülakatlar...

BATMAN (AA) - Batman'ın Kozluk ilçesinde 40 güvenlik korucusu göreve başladı.

29 Ekim ilkokulunun Konferans Salonunda düzenlenen törende, yapılan mülakatlar ve eğitimlerden sonra göreve uygun görülen güvenlik korucuları yemin etti.

Törende konuşan Kaymakam Osman Bilici, güvenlik korucularının jandarma teşkilatının asli unsuru olduğunu belirterek, son yasal düzenlemelerle güvenlik korucularının sosyal ve özlük haklarında önemli iyileştirmeler yapıldığını söyledi.

Güvenlik korucularının vatanın, milletin huzur ve güvenliği için, "ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışıyla terörle mücadelede yurt içinde ve yurt dışında büyük kahramanlıklar ve fedakarlıklar gösterdiklerini dile getiren Bilici, bu zor coğrafyada terörle mücadelede yeni bir noktaya gelindiğini vurguladı.

"Bu mücadelede başarılı olmak için ülke olarak askeri, siyasi ve ekonomik alanda güçlü olmalıyız." diyen Bilici, göreve yeni başlayan koruculara başarı diledi.

Tören sonunda eğitim, atış ve spor faaliyetlerinde başarılı olan güvenlik korucularına Kaymakam Bilici ve Belediye Başkanı Mehmet Veysi Işık tarafından takdir belgesi verildi.

Törene, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, güvenlik korucuları, aileler ve vatandaşlar katıldı.


Tigris Haber-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.