Güzeloğlu: Büyükşehir spor kulübü kuracak

Güzeloğlu: Büyükşehir spor kulübü kuracak
Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 81 ilde aynı anda düzenlenen “Beraber Yürüyelim” etkinliği Diyarbakır’da Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Hasan Basri Güzeloğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Sağlıklı yaşam ve temiz bir çevre amacıyla Avrupa Birliği (AB) katılımcı ülkelerde, 2002’den itibaren 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ve tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılan “Beraber Yürüyelim” etkinliği Diyarbakır’da gerçekleşti. Herkes İçin Spor Federasyonunun genel koordinesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Yüksek Öğretim Kurumu, Diyarbakır Valiliği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği etkinlik yürüyüşü, Sümerpark’tan başlayıp Anıt Park'ta bulunan Atatürk anıtı önünde sona erdi. Düzenlenen etkinliğe Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, il protokol üyeleri, Kamu kurum yöneticileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan yürüyüşün bitiş noktasında açıklama yapan Güzeloğlu, sağlıklı bir yaşam için sporun vazgeçilmez olduğu vurgulayarak, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi. Yürüyüşe katılanlara teşekkür eden Güzeloğlu, “Bugün Diyarbakır’da sevgili gençlerimizle, öğrencilerimizle ve her yaştan genç kalanlarımızla birlikte tüm Türkiye’de Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılan ortak bir yürüyüşü gerçekleştirdik. Çok güzel bir havada, çok coşkulu bir katılımla ve çok keyifli bir parkurda bu yürüyüşümüzü tamamladık. Öncelikle amacımız sporun sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez olduğu, her yaşta sporun, hareketin özellikle yürüyüş ve bisikletin insan için vazgeçilmez bir aktivite olduğunu bir kez daha paylaşmak. Sağlıklı bir yaşam için hareketin temel bir şart olduğunu bugün ki yaşam koşullarında hareketsizliğin en büyük risk olduğunu vurgulamak. Özellikle genç ve çocuk yaştan başlayarak sporun hayatın bir anlamı ve hayatın anlamı ve vazgeçilmez bir parçası olarak yerleştirmek ve benimsetmek. Bu hafta kapsamında yaptığımız bu yürüyüş ortak bir duyarlılığı ve sorumluluğu Diyarbakır’da her yaştaki insanlarla paylaşmak. Bu noktada inanıyorum ki bu çalışmalarımız sağlığın temel koşulu olan hareket ve egzersizin gereğini yerleştiren bir bilince katkı sağlayacak” dedi.

007_2997x2000.jpg

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak, spor yapma alt yapılarını geliştirmek, her yaşta spor yapmak isteyenlerin beklentisine dönük fiziksel spor alt yapısını güçlendirmek istedikleri söylenen Güzeloğlu, “Bunun için yürüyüş parkurları, Diyarbakır’da hayata geçirdiğimiz bisiklet yolları, kapalı spor salonları, açık alanlarda spor etkinliklerin yapılabileceği spor alanları, sokak basketbolu dâhil her düzeyde sporun yapılabilirliğini arttıracak bir seferberlik başlattık” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünü kurarak bütün olimpik branşlarda yaklaşık yüz bin gencin sporla buluşturulacağını dile getiren Güzeloğlu, “Diyarbakır’daki okul spor kulüpleri sayısında ve Türkiye’de sporcu sayısında ilk üçteyiz önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünü kurarak bütün olimpik branşlarda yaklaşık yüz bin gencimizi sporla buluşturacağız. Spor kulüplerimizde onlara bugünün gençleri yarının şampiyonları olarak altyapıları sunarak sporla buluşmalarına katkı sağlayacağız. Diyarbakır’da genç öğrenci nüfusu yoğunluğu açısından Türkiye’nin önemli bir merkezi ve gücüyüz. Bunu sporla buluşturarak inşallah Diyarbakır’ımızın gelecekte sportif başarılarını taçlandıracağız. Ben bugünkü yürüyüşe katılan ve katkı veren sayın milletvekilimize, il başkanımız, her düzeydeki kamu yöneticilerimize ve bugün bizlerle birlikte olan çok sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Hepsine sporlu bir yaşam diliyorum” dedi.

Güzeloğlu, yapılan konuşmanın ardından etkinliğe katılan Tigris Bisiklet Kulübü üyeleriyle ve öğrencilerle sohbet ettikten sonra toplu fotoğraf çekimine katıldı. “Beraber Yürüyelim” etkinliği, çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.