Haddini bil Didem Arslan!

Haddini bil Didem Arslan!
Show TV’de yayınlanan programa telefonla bağlanarak Kürtçe konuşan kadını yayından alan sunucu Didem Arslan Yılmaz’a tepkiler sürüyor. Sosyal medya kullanıcıları #haddinibildidemarslan etiketi ile duruma tepki koyuyor.

TİGRİS HABER - Uzun yıllar Habertürk ekranlarında tartışma programları sunan Didem Arslan Yılmaz, geçtiğimiz yıl ani bir kararla Show TV’ye geçerek, yeni bir konseptle program sunmaya başlamıştı. Program sunucuları Müge Anlı ve Esra Erol gibi kaybolan kişileri bulmaya, bazı olayları ise aydınlatmaya çalışan Arslan, uzun süredir ‘Asla Vazgeçme’ programını sunuyor.

Yılmaz bu kapsamda önceki gün Türkan adlı bir kadını telefonla yayına aldı. Yılmaz, yayında Kürtçe konuşan Türkan adlı kadını yayından aldı ve tepki çeken ifadeler kullandı.

Yılmaz şu ifadeleri kullandı, “Türkan Hanım’ı bir hattan alın, kızlara hakaret edemez, öyle konuşamaz. Biraz anlarım ben Kürtçe’den. Kesinlikle olmaz. Doğru düzgün Türkçe konuşun, hepimiz anlayacağız. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Doğu dili bilmiyoruz ki biz?" diyen deneyimli sunucuya sosyal medyadan tepki yağdı. Yılmaz’ın ifadeleri iki günden bu yana sosyal meydanının gündeminden düşmedi.

Sosyal medya kullanıcıları #haddinibildidemarslan etiketi ile duruma tepki koydu. Yılmaz’ın ifadeleri Türkiye’de en çok konuşulan konular arasında yer almaya devam ediyor.

Bütün dillerin üstündeki dil gönül dilidir

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Mesele bir kaç kelime Kürtçe bilip bilmemek değil, mesele insanlara ve anadillerine saygılı olmayı bilmek. Diller sadece onları konuşanların değil bütün insanlığın değeri ve zenginliğidir. Bütün dillerin üstündeki dil ise gönül dilidir” ifadelerini kullandı.

İyi ki Kürtçe var

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı İlhami Işık, “55 yıl önce de "doğru düzgün Türkçe konuş " diye öğretmenlerimden yediğim tokat ve dayakları bana tekrar hatırlattığınız için teşekkür ederim Didem hanım. İyi ki Kürtçe var” dedi.

İnsanlıktan anlamadığına eminim

Sunucu Yılmaz’a tepki gösteren gazeteci yazar Hilal Kaplan, “Kürtçeden biraz anladığını pek sanmam ama insanlıktan anlamadığına eminim. #HaddiniBilDidemArslan  Sînorê xwe bizane be Didem Arslan!” ifadelerini kullandı.

Ne gereksiz bir tepki

Deneyimli gazeteci Fatih Portakal ise, “İzledim, şaşırdım. Ne sert bir tavır! Ne gereksiz bir tepki! Bir şeyi 1000 şekilde söyleyebilirsin. Profesyonel bir ismin sonuncusunu seçmesi tuhaf. Bence bu tip programlar sunanın da ruh halini etkiliyor.” ifadeleri ile Yılmaz’a tepki gösterdi. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum