Hak yerini buldu!

Hak yerini buldu!
Diyarbakır'da öğrencilerin oyun alanına sahip çıktığı için görevinden alınan Akşemsettin Ortaokulu Müdürü Davut Gümüş, hukuk mücadelesini kazanarak görevine döndü. Veliler, okula dönen Gümüş'ü davul zurna eşliğinde karşıladı.

Tigris Haber - Gümüş'ün dönme kararı velileri ve öğrencileri sevindirdi.  Okulun velileri, öğrencileri ve öğretmenleri Gümüş'ü davul zurna ile karşılayarak, yollarına güller döktü.

d2.jpeg

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesine bağlı Fırat Mahallesinde bulunan Akşemsettin Ortaokulu Müdürü Davut Gümüş, geçtiğimiz yıl "dilekçede usulsüzlük" iddiasıyla İl Milli Eğitim eski müdürü Hasan Aslan tarafından görevden alınan alınmıştı.

d6.jpeg

Akşemsettin ortaokuluna ek bina yapılmasına karşı çıktığı ve öğretmenlerden toplu imza alarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe yazdığı için görevinden alınan okul müdürü Davut Gümüş, hukuk mücadelesini kazanarak görevine iade edildi.

d4.jpeg

Öğrencilerin spor ve oyun alanına ek bina yapılmasına engel olmak için yürüttüğü mücadele sırasında görevinden edilen Akşemsettin ortaokulu müdürü Davut Gümüş'ü öğretmenler, öğrenciler ve veliler davul zurna ile karşıladı. Gümüş'e sürpriz bir karşılama yapan öğrenci, öğretmen  ve veliler, Gümüş'ün odasını güllerle donattılar. Duygu dolu anların yaşandığı kutlamaya katılan veliler "hak yerini buldu" ifadelerini kullanırken, Okul Aile Birliği ise okulun kapsına astıkları pankartla, Gümüş'e teşekkürlerini belirttiler. Okul Aile Birliği, pankartında şu ifadeler kullanıldı: "Binlerce öğrenci, öğretmen ve velinin gönlünü fetheden, yüzünde hiç bir zaman tebessümü eksiltemeyen, yarının umutları alan nesilleri, hem akademik hem de sosyal ve sportif alanda sağlıklı bir şekilde yetişmesi için gece gündüz demeden atom karınca gibi çalışan Akşemsettin Ortaokulu Müdürü Davut hocamızı tekrar aramızda görmekten şeref duyduk."

d5.jpeg

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesine bağlı Fırat mahallesinde bulunan ve 2465 öğrencisi olan Akşemsettin ortaokuluna ek bina yapılmasına; öğrenciler, veliler, öğretmenler, okul idaresi karşı çıkmasına rağmen ek bina için Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çalışmalar başlatılmıştı.

ao3.jpg

Tigris Haber'de "Öğretmen, veli ve öğrencilerin ek bina isyanı!" manşetiyle yer alan haberde Diyarbakır İl Milli Eğitim eski Müdürü Hasan Aslan, okulun eski müdürünün görevden alınmasına ilişkin olarak şu ifadeleri kullanmıştı: “Okul müdürünün görevden alınması tamamen dilekçede usulsüzlük yapmasından. Bana hitaben yazmış olduğu dilekçede İl Milli eğitim müdürlüğüne yönelik ithamlarda bulunuyor ve öğretmenlerden toplu imza alıyor. Yani, görevden alınmasının ek binaya karşı çıkmasıyla bir alakası yok. Yani, görevden alınması sadece üstlerine karşı davranış biçimiyle alakalıdır, memurun üstlerine karşı ona yakışmayan hal ve hareketleriyle ilgilidir. Tabii oraya bina yapılmasına karşı çıktı ama biz de biliyoruz ve kendisine de söyledik; normal eğitime geçmek için buraya bir bina yapmamız lazım. Ama o buna rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bir dilekçe yazıyor ve 20 öğretmenin de imzasını alıyor. Biliyorsunuz, toplu imza atmak bir suç. Bununla bir ilgisi var ve idare böyle bir kararda bulunmuştur. Bundan sonrası ise yargının işidir ve nasıl bir karar verilir bunu da hep birlikte görürüz.”

ao2.jpg

Kayapınar ilçesinde ek bina yapımının birkaç okulda da gündemde olduğunu ve 2019 yılında normal eğitime geçmeleri için bu yönlü bir tasarrufta bulunmak  zorunda kaldıklarını belirten Aslan, sözlerini şöyle sürdürmüştü: "Çünkü arsa sıkıntımız var, arsamız yok! Zamanında planlama yapılırken yeterli eğitim alanı bırakılmamış. Bırakılan eğitim alanları da şahıs arsaları ve buraları da kamulaştırmak için trilyonlarca para harcamak lazım; 12 – 15 trilyon para isteyenler var. Türkiye genelinde zaten devlet Milli Eğitim Bakanlığına kamulaştırma için 50 trilyon para ayırmış. Yani, bu arsaları kamulaştırmak da mümkün değil, kaldı ki biz 12 trilyona iki tane okul yaparız. İşin özü biz normal eğitme geçebilmek için bu ek binaları yapmak zorunda kalıyoruz.”

ao.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum