Hak yerini buldu: Maden'e 150 konut yapılacak!

Hak yerini buldu: Maden'e 150 konut yapılacak!
"Maden'e ayrılan 150 konuta ne oldu?" haberimiz ses getirdi. TOKİ'nin “100 bin sosyal konut” listesinde kendine yer bulamayan Elazığ'ın Maden ilçesi de listeye dahil edildi.

TOKİ'nin 26 Aralık 2019 tarihinde  güncellenen listesinde Maden'e 150 konut kontenjanı yer aldı.

Maden halkı 150 konut kontenjanına kavuştu

Tigris Haber'in gündeme taşıdığı , “100 bin sosyal konut” projesinde Maden'e ayrılan 150 konutun TOKİ listesinde yer alamaması sorunu çözüldü. Haberimiz üzerine, daha önce TOKİ listesinde kendine yer bulamayan Maden ilçesi de150 konut ile yerini aldı. TOKİ listesinde Maden hariç tüm başvurularda tarih 16 Aralık olurken, Maden'in başvurusunun 26 Aralık tarihli olması, Maden'in listeye sonradan eklendiğini ortaya koyuyor. Maden'e ayrılan 150 konutun basına yansıyan önceki listede yer almasının ardından TOKİ'nin açıkladığı listede yer almaması üzerine Madenli yoksulların hayalleri tuzla buz olmuştu. Ancak haberimiz üzerine gündeme gelen mağduriyet geç de olsa giderildi ve Maden halkı 150 konut hakkına kavuştu.

maden-150-konut-toki-(1).jpeg

Ne olmuştu?

"Maden'e ayrılan 150 konuta ne oldu?" haberimizde Maden'e ayrılan 150 konutun akıbeti sorulmuştu: "Buraya kadar her şey çok normal ama bundan sonrası tam bir yılan hikayesi. Zira 100 bin sosyal konut projesinde adı geçen Elazığ'ın Maden ilçesi her ne hikmetse daha sonra açıklanan TOKİ listesinde yer almadığı ortaya çıktı. Elazığ'ın Maden ilçesinin 150 konut ile TOKİ listesinde yer aldığına dair birçok medya organının haber sitelerinde yer aldı ama ne olduysa TOKİ'nin açıkladığı listede Maden'e yapılacak 150 konut buharlaştı. Yani, Elazığ Maden'de 150 ailenin umudu birden bire karardı. Bir varmış bir yokmuş derken iş tam yılan hikayesine döndü. Madenliler Elazığ AK Parti Milletvekillerine soruyor; 'Maden'in 150 konutu nerede?' diye. Önce var denilen sonra yok denilen ve Maden ilçesine ayrılan 150 konut kontenjanına ne olduğunu Madenliler ve tüm Elazığlı vatandaşlar merak ediyor. TOKİ konuya ilişkin bir açıklama yapmazken, Madenliler ise 150 konutun buharlamasının şaşkınlığı içinde."

maden-150-konut-toki-(1).jpg

"100 bin Sosyal Konut" projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de, 12 Aralık 2019 tarihinde 100 bin Sosyal Konut müjdesini vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 bin Sosyal Konut Tanıtım toplantısında ''Vatandaşlarımızı aileleriyle huzur içinde, mahalle kültürünü teneffüs ederek insanlık onuruna uygun bir ortamda yaşayabilecekleri konutlara kavuşturmak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.'' diyerek evi olmayan yoksu vatandaşların yüreğine su serpmişti.

Başvurular

81 ilin tamamında yapılacak 100 bin konutun inşaatı yılbaşından sonra başlaması beklenirken, konutların 1,5 yıl içinde bitirilmesinin hedeflendiği belirtildi. TOKİ konutlarının özelliklerine göre 140 bin ila 210 bin TL arasında fiyatla satılması planlanırken, yüzde 10 peşin ödeme yapacak olan vatandaşlar, aylık 894 TL taksit ve 240 ay vadeyle bu konutlara sahip olabilecek. Konutlara daha önce TOKİ'den ev almamış ve konut kredisi kullanmamış ve aylık geliri ise 5.500 TL'den düşük olanlar vatandaşlar başvurabilecek. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.