Hakan Fidan: Deyrezor sadece bir başlangıç

Hakan Fidan: Deyrezor sadece bir başlangıç
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "Biz hem sınır güvenliğimizle ilgili hem dost unsurlarımızın güvenliğiyle her türlü tedbiri alıyoruz. Orada bir sıkıntımız yok. Sadece oradaki çatışmaları şu anda yakından takip ediyoruz" dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Deyrizor’da SDG yaşanan çatışmalara ilişkin “YPG terörünün meşru bir güçmüş gibi gösterilmesi son bulmalı. Olmazsa Deyrizor’da gördüğümüz çatışmalar sadece bir başlangıç” açıklamasını yaptı.

Hakan Fidan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ile bakanlıkta yaptığı görüşmeden sonra ortak basın toplantısında konuştu.

Deyrizor’da Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Deyrizor Askeri Meclisi eski komutanı Ahmed Ebu Hewla ve İbrahim Ebu Hefel'e bağlı gruplar ile yaşanan çatışmaya ilişkin konuşan Fidan, bunun “öngördükleri bir husus olduğunu” açıkladı.

Fidan, “Amerikan destekli YPG’nin Arap topraklarını işgal ederek, özellikle onları boyunduruk altına alması neticesinde... Yani uzun zaman önce biz bu türden girişimlerin başlayacağını öngörüyorduk. Bunlar maalesef uzun süreli iki toplum arasında kan davasına dönüşecek sonuçları da beraberinde getirmekte” dedi.

“Buradan özellikle Amerika Birleşik Devletleri’ne ve diğer ilgili devletlere sesleniyoruz” diyen Fidan, şöyle devam etti:

“Bölgede özellikle Arapların YPG eliyle baskı altına alınması politikasına son verilmeli. YPG terörünün bölgede meşru bir güçmüş gibi gösterilmesi ve bunun bir baskı aracı haline dönüştürülmesi artık bir son bulmalı. Yani bu son bulma eğer olmazsa (Deyrezor’da) bu gördüğümüz çatışmalar sadece bir başlangıç. Yani bölgemiz için daha tehlikeli senaryoların olmasını öngörmek kaçınılmaz. Biz hem sınır güvenliğimizle ilgili hem dost unsurlarımızın güvenliğiyle her türlü tedbiri alıyoruz. Orada bir sıkıntımız yok. Sadece oradaki çatışmaları şu anda yakından takip ediyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.