Hakim bilmediği örgütü yargılıyor!

Hakim bilmediği örgütü yargılıyor!
Türkiye sınırından Rojava'nın Kobani kentine geçmek isteyen 6 Rojavalı hakkında "YPG ve PYD'ye üye olmak", iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

DİYARBAKIR - Türkiye sınırı üzerinden Rojava'nın Kobani kentine geçerken, Urfa'nın Ceylanpınar ilçesi yakınlarında gözaltına alınan 6 Rojava'lı yurttaşa ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nca açılan soruşturmanın ilk davası Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma iddianamenin okunması ile başlarken, Rojavalıların "YPG, YPJ üyesi" olarak belirtilmesi dikkat çekti. Ardından savunma yapan Rojavalı tutuklulardan, Fadile Hamet Hüseyin, Suriye'de devam eden savaştan kaynaklı Türkiye'ye geldiğini, başka bir amacının olmadığını ifade ederek, Suriye'de devam eden savaştan kaynaklı ailesinin yaşayıp yaşamadığından bile haberinin olmadığını belirtti. YPG ile bir ilgisinin olmadığını dile getiren Hüseyin, üzerinde çıktığı iddia edilen not, flash ve dokümanların kendisine ait olmadığını belirtti. Ardından mahkeme heyetine mütalaasını sunan iddia makamı, "Kuvvetli suç şüphesinin bulunması" "Kaçma şüphesinin bulunması", "Delileri yok etme" ve "Mağdur veya başkalarının üzerinde baskı yapma olasılığının bulunması" iddiasıyla tutukluluk hallerinin devamını talep etti.
Hakim YPG ve PYD'yi bilmiyor!

Mahkeme başkanının YPG, YPJ ve PYD'nin isimlerini bilmemesi ise dikkat çekerken, YPG ve YPJ'yi sürekli PKK'nin Suriye kolu olarak tanımlaması dikkat çekti. 

İlk defa bir yargılama konusu oldu 

Savunmaların ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, avukatların ve tutukluların tahliye talebini redderken, Rojavalıların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 20 Mart'a erteledi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan Ali Süleymanoğlu ile Cihan Nawaf yaşlarının küçük olmasından kaynaklı Çocuk Mahkemesi'nde yargılandıkları ve tahliye edildikleri belirtildi. Rojavalılar, "YPG ve PYD'ye üye olmak", "YPG'ye lojistik ve gıda desteği vermek" ve "YPG'ye silah temin etmek" iddiasıyla suçlanıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.