Hakkari'de ilk defa heykel sergisi açıldı

Hakkari'de ilk defa heykel sergisi açıldı
Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalından Dr. Öğretim Üyesi Firdevs Sağlam tarafından kentte ilk defa heykel sergisi açıldı.

TİGRİS HABER - Çevreyolu Ekin Sanat Galerisinde açılan heykel sergisini Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş, Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayhan Tunç, STK temsilcileri ile davetliler gezdi. Açılışta konuşan HATSO Başkanı Servet Taş, Hakkari’de bir ilki yaşadıklarını söyledi. Taş, “Güzel sanatların çok güzel dalı olan heykel sanatının tanıtımını Firdevs Hoca bize anlattı. Hakkari’de bir ilktir ve ilk defa heykel sergisi açılıyor. Hakkari’de değişik dallarda birçok sergi açıldı, ama ilk defa heykel sergisi açılıyor. Bize bu güzelliği yaşatan, bu sanatı tanıtan Firdevs Hocamıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Kendisinin 4. kişisel sergisi olduğunu belirten Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalında Dr. Öğretim Üyesi Firdevs Sağlam ise serginin Hakkari’de ilk olmasının kendisi için gurur verici olduğunu belirterek, “Umarım bu bir başlangıç olur. Daha öncede burada kültür müdürlüğü ve diğer sanatla uğraşanların etkinlikleri var. Umarım artarak çoğalır. Sanatın kalbinin attığı bir kent haline gelir” şeklinde konuştu.

Hakkari Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çalışanı Ümmihan Keskin de bu adamın tüm kadınlar için çok güzel olacağını belirterek, Firdevs Sağlam’a teşekkür etti.

Sağlam'ın farklı teknikler ve malzemelerle oluşturduğu 7 eseri, 28 Aralık 2020 tarihine kadar Hakkari çevreyolunda bulunan Ekin Sanat Galerisinde ziyaretçilere açık olacak. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.