Hakkari'de MHP İl Başkanı'nın karıştığı gerginlik sürüyor

Hakkari'de MHP İl Başkanı'nın karıştığı gerginlik sürüyor
Hakkari MHP İl Başkanı Fatih Özbek ile yakın koruması korucu İsmail Arslan'ın karıştığı olayda, N.E isimli bir yurttaş silahla vurularak ağır yaralandı. Olay nedeniyle kentte yayılan gerginlik devam ediyor.

TİGRİS HABER - Hakkari kent merkezinde bulunan Kent Parkı civarında, N.E ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il başkanı Fatih Özbek ve yakın koruması olan korucu İsmail Arslan arasında, henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine MHP İl Başkanı Fatih Özbek yada yakın koruması İsmail Arslan tarafından ateş edildiği, ikisinden birinin taşıdığı tabancayla 7 el ateş ederek, N.E'yi ağır yaraladığı iddia edildi. Olay sonrası her iki tarafın yakınlarının olay bölgesine gelmesi üzerine yaşanan gerginlik daha da büyüdü. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Polis, kent merkezinde toplanan kalabalığı havaya ateş açarak dağıtmaya çalışırken, N.E'yi silahla ağır yaraladığını iddia eden korucu İsmail Arslan’ın polis ekiplerince gözaltına alındığı belirtildi. Kimi iddialara göre ise MHP’li il başkanı Fatih Özbek’in ateş açtığı ve korumasının ‘ben ateş açtım’ diyerek teslim olduğu ifade edildi. Yaşanan gerginlikten saatler sonra MHP'li Özbek'in de Hakkari il Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verdiği öğrenildi.

Çok sayıda gözaltı var

Durumu ağır olan N.E’nin ise, kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi. Çarşı merkezinde her iki grup arasında yaşanan gerginlik esnasında onlarca yurttaşın polisler tarafından gözaltına alındığı kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, yaşanan gerginlik nedeniyle kent merkezindeki birçok işyerinin camları ve kepenkleri kırılarak zarar gördü.

Özbek ailesinin evi korumaya alındı

Kentte saatlerce devam eden gerginlik ardından, Özbek ailesinin yaşadığı mahalledeki evlerin çevresinde polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kent merkezinde bulunan esnaflar ise erken saatlerde kepenkleri kapatmak zorunda kaldı. Bazı sokaklarda yer yer gerginliğin halen devam ettiği öne sürüldü. (MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.