Halklar, partilerden çok şey bekliyor!

Halklar, partilerden çok şey bekliyor!
HDP ve Yeşil Sol Parti, Kurban Bayramı dolayısıyla Gelecek Partisi ve CHP heyetlerini Genel Merkez'de ağırladı. Gerçekleşen bayram ziyaretinde, ortak mücadele vurgusu yapıldı.

TİGRİS HABER - Kurban Bayramı sebebiyle siyasi partiler arasındaki bayramlaşma devam ediyor. HDP ve Yeşil Sol Parti heyeti, siyasi partiler arasındaki bayramlaşma sebebi ile HDP Genel Merkezi’nde Gelecek Partisi ve CHP heyetlerini kabul etti. Gelecek Partisi Genel Sekreterlik Başkan Yardımcıları Seyrangül Neslihanoğlu, Hasan Gürbüz ve Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkan Yardımcısı Alparslan Ziya Aslan’dan oluşan Gelecek Partisi heyeti ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Armağan Akyüz, Gençlik Kolları’ndan Dilara Dalbudak’tan oluşan CHP heyetleri, ayrı ayrı HDP’yi ziyaret ederek bayramlaştı.

HDP ve Yeşil Sol Parti adına Gelecek Partisi ve CHP heyetlerini, HDP MYK Üyesi Elif Bulut, Yeşil Sol Parti PM üyesi Mete Elçi ve Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk karşıladı.

Halklar demokratikleşme için halklar çok şey bekliyor

Artı Gerçek'in haberine göre; ziyarette konuşan HDP MYK üyesi Elif Bulut, halkların demokratikleşmeye özlem duyduğunu ve toplumsal bir değişim beklentisinin olduğunu belirterek, “Halklar demokratikleşme için mücadele eden partilerden halklar çok şey bekliyor. Bayramın da buna vesile olmasını umut ediyoruz” dedi.

Gelecek Partisi Genel Sekreterlik Başkan Yardımcısı Seyrangül Neslihanoğlu da Türkiye’de kutuplaşmanın had safhada olduğunu vurgulayarak, “Bayramlar bu durumun önüne geçiyor. Bu ziyaretler güzel şeyler. Keşke daha sık yapabilsek. Sizi ziyaret etmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Toplumda kadına bir rol biçiliyor

CHP heyetinin ziyaretinde konuşan HDP MYK üyesi Elif Bulut, iktidarın ortak paydalarından birisinin kadın düşmanlığı olduğunu söyleyerek, “Biz kadınların daha çok mücadele etmesine yol açacak bir süreç içindeyiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre de, CHP’nin kadın temsilliyetini uzun yıllardır artırmaya dönük çalışmalar yaptığını belirterek, şunları söyledi: “Toplumda kadına bir rol biçiliyor. Bu rolün kırılması gerekli. Bu noktada çalışmalarımız devam ediyor. Ülkenin gelişimi kadın katılımının her alanda yükselmesiyle mümkün.”

‘Tecrit Türkiye hukukuna uygun değildir’ demesi nedeniyle tutuklandı

Gazeteci Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına ilişkin konuşan Elif Bulut, “Ortak mücadele Türkiye’nin önünü açan durumlardan biri. Özgürlüklerimizin gasp edildiği, insanların düşüncelerini ifade ettikleri için gözaltına alınıp, tutuklandığı bir süreci yaşadık, yaşıyoruz. En son gazeteci Merdan Yanardağ tutuklandı. Yanardağ, ‘tecrit Türkiye hukukuna uygun değildir’ demesi nedeniyle tutuklandı” diye konuştu.

Bulut’un ardından konuya ilişkin konuşan Zeynel Emre, “Kamu güvenliğinin temel hak ve özgürlüklerle kesiştiği noktaların sınırının ne olacağı tartışılıyor. Bunun sınırının hukukla çizilmesi herkesin temel arzusu. Hukuk devleti dediğimiz şey, evrensel hukukla sınırın çizilmesi. Türkiye’de 85 milyonun barış ve huzur içinde bir arada yaşayabilmesi için temelin bu olması lazım” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.