Hani ilçesindeki kafeye sadece kadınlar girebiliyor

Hani ilçesindeki kafeye sadece kadınlar girebiliyor
Diyarbakır’ın Hani ilçesinde 7 kadın önce kooperatif kurdu, ardından kışlık kurutmalık ve konserve hazırlayarak satışını yaptı. Kooperatif kuran kadınlar, “Haspihal” adında kafe açarak, kadınların bir araya geleceği yeni bir mekan kurdular.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Hani ilçesinde 7 kadın önce kooperatif kurdu, ardından kışlık kurutmalık ve konserve hazırlayarak satışını yaptı. Kooperatif kuran kadınlar, “Haspihal” adında kafe açarak, kadınların bir araya geleceği yeni bir mekan kurdular. Diyarbakır ve ilçelerinde tek olma özelliğine sahip olan kafeye gelen kadınlar, eşlerinden rahatlıkla izin aldıklarını söylüyor. Kooperatifte hazırlanan malzemelerde kafede satışa sunuluyor.

Hani ilçesinde Haspihal kafeye sadece kadınlar girebiliyor. Bu özelliğiyle Diyarbakır ve çevresinde ilk olduğu belirtildi. Bir apartman dairesinin altında dışı çitle kaplı olan kafede yöresel yemeklerin yanı sıra özel günlerde kadınlar kutlama etkinlikleri düzenliyor.

Kafeyi hizmete koyan 7 kadından biri olan Zehra Topkaya, birçok kadın böyle bir ortam aradığını, bunun eksikliğini hissettikleri için kafeyi açmaya karar verdiklerini söyledi. Yöresel şartlar nedeniyle pek dışarı çıkamadıklarını belirten Topkaya, “Cafelere gidemiyoruz, böyle olunca bizlerde sıkılıyorduk. Dışardan gelen öğretmen, memurda ihtiyaç duyuyordu. Nene torun, anne ve kızları çok rahat kafeye gelebiliyor. Bizde bu yüzden bu cafe kurduk, mutluyuz. Çünkü herkes çok rahatlıkla gelebiliyor” dedi.

Kışlık kurutma yapıyorlar

Domates, biber, elma kurutup ürettiklerini dile getiren Topkaya, “Elmayı kahvenin yanına sunmak kuruttuk. Kaysı ürettik. Ürettiklerimizi satmaya başladık ve para kazandık. Buraya gelen bütün bayanlar, erkekler buraya girmedikleri için eşlerinde rahat izin alabiliyor. Buraya gelen bayanlar çok rahat davranıyor. Çünkü herkes birbirini tanıyor” diye konuştu.

Kafe gelen kadınlarda, eşlerlerinden rahatlıkla için alabildiklerini ifade ederek, böylesi yerlerin artmasını istediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.