Hantaş’ın ölümüyle ilgili sıcak gelişme: 2 polis gözaltında

Hantaş’ın ölümüyle ilgili sıcak gelişme: 2 polis gözaltında
Diyarbakır’da 20 yaşındaki Recep Hantaş’ın polis tarafından vurularak öldürülmesiyle ilgili 2 polis gözaltına alındı.

Diyarbakır Sümerpark'ta sabah saat 04.00 sıralarında 20 yaşındaki Recep Hantaş vurularak öldürüldü. Yaşamını yitiren Hantaş’ın cenazesi Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneden alınan Hantaş’ın cenazesi geniş güvenlik önlemleri altında Yeniköy Mezarlığı’na defnedildi. Aile bireyleri dışında hiç kimsenin alınmadığı mezarlığın tüm girişleri polis tarafından kapatıldı. Hantaş’ın yanındaki arkadaşının gözaltına alındığı öğrenildi ancak kimliği açıklanmadı.

recep-hantas.png

AĞABEYİ: YANLIŞLIKLA VURDUK DEDİLER

1999 Lice doğumlu olduğu Hantaş’ın taziyesi Kayapınar’da bulunan Ahmedi Xani Taziyevi’nde kabul edildi. Ağabey Efe Hantaş, polisin kendilerine ‘yanlışlıkla öldürüldü’ dediğini ancak bunun doğru olmadığını anlattı. Kardeşinin Yenişehir Şehitlik Semti’nde hurdacılık yaparak geçimini sağladığını belirten Efe Hantaş, “Israrlı soruları sonucu polisin kendilerine ‘Kardeşimin arama listesinde olan biriyle görüştüğünü, operasyon yaptıklarını ve Recep’in burada yanlışlıkla öldürüldüğünü’ söylediğini aktardı. Ağabey Hantaş şöyle konuştu: “Bizler daha olayın şokundayken, yanımıza gelen polisler, cenazeyi morgdan hemen alıp mezarlığa götürmemizi istedi. Polisler çok tedirgindi. Kardeşimin cenazesini alıp Yeniköy Mezarlığı’na gittiğimizde mezarlığın abluka altına alındığını gördük. Mezarlığın tüm kapıların önüne zırhlı araçlar konuşlandırılarak geçişlere kapatılmıştı. Bizim haricimizde kimseyi mezarlığa almadılar. Cenazenin dini vecibeleri yapılırken polisler bize sık sık ‘acele edin kalabalık olmadan bir an önce defnedin’ baskısı yaptı. Cenazeyi polis ablukasında alelacele bir şekilde defnetmek zorunda kaldık.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

690x450nc-dyb-14-04-2019-oldurulen-gencin-abisi1.jpg

Kardeşinin daha önce polisler tarafından tehdit edildiğini vurgulayan Hantaş, “Recep bana polislerin GBT’sini yaparken kendisine ‘terörist’ dediklerini ve bu duruma itiraz edince ise tehdit edildiğini söylemişti. Bundan dolayı ne bir çatışmaya ne de ‘yanlışlıkla vuruldu’ beyanlarına inanırım” dedi. Ağabey Hantaş, Adli Tıp raporunun ellerine ulaşmasıyla birlikte Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi.

İKİ POLİS GÖZALTINDA

Bu gelişmelerin ardından sıcak bir gelişme yaşandı. Hantaş’ın ölümüne neden olduğu iddia edilen 2 polis memuru akşam saatlerinde gözaltına alındı. Bu arada konuyla ilgili Valilik ve Emniyet birimlerinden halen bir açıklama yapılmadı. 

Olaya ilişkin Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklama ise şöyle:

“14.04.2019 günü saat 03.20 sıralarında Diyarbakır ili Yenişehir ilçesi Sümer Park içerisine yüzleri maskeli 2 şahsın girdiği yönünde alınan 155 ihbarına istinaden ekiplerimizce park içerisinde yapılan araştırma sırasında 2 şahsın görevlilerimizin üzerine doğru koşarak gelmesi üzerine "dur" ihtarı yapılmış, ihtara uyan R.Y. isimli şüpheli şahıs teslim olmuş ancak diğer şüpheli şahıs R.H. kaçmaya devam etmiş, durması için uyarı atışı yapılmış ancak şüpheli şahıs durmamış ve vurularak etkisiz hale getirilmiştir.

R.H. isimli şahsın yapılan Uyap sorgusunda hırsızlık, resmi belgede sahtecilik, başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanma, basit yaralama, konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından çok sayıda kaydı olduğu anlaşılmıştır.

R.Y. isimli şahsın yapılan Uyap sorgusunda Pkk/Kck Terör Örgütüne Üye olmaktan, şahıs iş yerinden ve kurumdan hırsızlık, kasten yaralama, kullanmak için uyuşturucu madde bulundurma, kayıp şahıs ve Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçlarında kaydının olduğu anlaşılmıştır.

 Olay yerinde yapılan incelemede; Maktülün yakınında 1 adet Kuru Sıkı Tabanca, Boş Kovanlar, Nüve ve Gömlek parçaları elde edilmiştir.

Konu ile ilgili 2 personelin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiği, Diyarbakır Valiliği tarafından idari tahkikat başlatıldığı hususu;

 Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.